contracorrent

´Poder prendre un cafè de qualitat a 75 cèntims és una cosa que cau molt bé´

 
Enviar
Imprimir
Aumentar el texto
Reducir el texto
 aniol resclosa
 MULTIMÈDIA

El bar Chaplin, de Girona, planta cara a la crisi. I ho fa de la millor manera: celebrant cada dimecres el dia anticrisi. És a dir, rebaixant tots els preus perquè, malgrat Wall Street, tothom pugui alimentar-se. Un exemple: el cafè, a 75 cèntims.

La crisi ens fa passar gana?
Home, amb tots els missatges negatius que veiem als mitjans de comunicació, hi ha una mica de por.
Es basa en l'evolució de Wall Street, per posar preus?
(Riu). Doncs encara que no s'ho pensi, jo no n'havia sabut mai tant d'economia com ara. N'era un ignorant total, però ara veig que també m'afecta, ja que la gent canvia les tendències a l'hora de consumir. Allò que va començar en la construcció, ja afecta també la restauració. Així que, és clar, ara estic una mica més a l'aguait del que passa en l'economia.
I ha creat els dimecres anticrisi.
La intenció és transmetre un missatge positiu. I també posar una mica d'humor en aquests moments difícils. El missatge és: avui no notaràs la crisi. El més important és que, a més de poder estalviar una mica, la gent somriu, s'ho agafa amb humor.
Doncs tal com pinten les coses potser haurà d'ampliar la campanya cada dia de la setmana.
Ja m'ho han dit més d'una vegada. I la veritat és que no tindria cap problema a fer-ho, perquè el que a mi m'agrada és que al bar hi hagi gent. Si a l'hostaleria ens rebaixessin els impostos o tinguéssim més ajudes, podria posar aquests preus tota la setmana, però amb les càrregues que tenim actualment no és possible, hi ha unes despeses que s'han de cobrir amb el que fem de caixa.
Per reclamar ajuts econòmics hauria d'haver posat un banc, i no un bar.
A això em referia, una mica. Perquè si els petits empresaris rebessin ajudes, potser s'aconseguiria frenar una mica la crisi.
Però la seva col·laboració per sortir de la crisi no és petita: gràcies als seus preus tothom pot prendre cafè, un costum bàsic perquè no caigui la producció.
Exactament. El client és molt agraït, i poder prendre cafè de qualitat a 75 cèntims és una cosa que cau molt bé. I li diré una cosa: segurament fem la mateixa caixa els dimecres que els altres dies. Però treballant més, és clar.
A més, com que la cervesa i el vi també són més barats, es pot venir a beure per oblidar la crisi.
Sí, els dimecres ho tenim tot rebaixat, fins i tot el menú del migdia. Hi ha gent que a l'hora de pagar queda sorpresa.
La crisi fa que hi hagi més clients que marxen sense pagar?
Aquest és un bar molt "despistat". Però vaja, estic convençut que no, que la gent no marxa sense pagar. Els nostres clients són bona gent.
Ja que s'ha convertit en un expert en crisi: qui la nota més, un polític, un banquer o un futbolista?
Els polítics em penso que no se n'han assabentat, de la crisi. Els futbolistes, encara menys. I els banquers... De veritat n'haig de dir un?

COMPARTIR
 
  HEMEROTECA
  Conegui'ns:  CONTACTI |  CONEGUI'NS |  LOCALITZACIÓ     PUBLICITAT:  TARIFES  
diaridegirona.cat és un producte d'Editorial Prensa Ibérica
Queda terminantment prohibida la reproducció total o parcial dels continguts oferts a través d'aquest mitjà, llevat autorització expressa de diaridegirona.cat. Així mateix, queda prohibida tota reproducció a l'efecte de l'article 32.1, paràgraf segon, Llei 23/2006 de la Propietat intel·lectual.
Adaptat a la Llei de
Protecció de Dades per
 


  Avís legal
  
  
Altres mitjans del grup Editorial Prensa Ibérica
Diario de Ibiza  | Diario de Mallorca  | Empordà  | Faro de Vigo  | Información  | La Opinión A Coruña  |  La Opinión de Granada  |  La Opinión de Málaga  | La Opinión de Murcia  | La Opinión de Tenerife  | La Opinión de Zamora  | La Provincia  |  La Nueva España  | Levante-EMV  | El Boletín  | Mallorca Zeitung  | Regió 7  | Superdeporte  | The Adelaide Review  | 97.7 La Radio  | Blog Mis-Recetas