L'Institut Nacional d'Estadística (INE) farà públiques les dades de constitució de noves hipoteques així com les de compravenda d'habitatges a les comarques gironines durant el mes de setembre. Es tracta d'una de les estadístiques que millor mostren la caiguda del mercat immobiliari. Es preveu que, a tancament del tercer trimestre de l'any, a Girona hi hagi un descens superior al 40 per cent en l'activitat, tant hipotecària, com en la de compravenda.

Dijous vinent, de les 7 de la tarda fins a les 9 del vespre, a la sala d'actes de Caixa Girona, es realitza una taula rodona on es parlarà i debatrà sobre les dificultats per valorar el grau d'incapacitat de les persones. Intervindran a l'acte diversos ponents com són : Salvador Capdevila i Bas, degà de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de ?Girona;Jordi Matas Roca, metge forense, de l'Institut de Medicina Legal de Catalunya; Assumpta Benito Verdaguer, ?treballadora social, coordinadora del programa UAPE a Barcelona i Josep Maria Solé i Chavero, advocat, gerent de la Fundació Tutelar de les Comarques Gironines.

Divendres, 28 de novembre, a les 8 del vespre, tindrà lloc l'acte de presentació del llibre que porta com a nom Girona ara i sempre de Narcís-Jordi Aragó a la Sala Miquel Martí i Pol de la Fundació Valvi. Joaquim Nadal ha estat l'encarregat d'aportar al llibre una postil·la de 27 pàgines, completant amb la seva visió personal els canvis que ha sofert la ciutat en els darrers 25 anys. El llibre és una crònica de la ciutat després de la guerra on l'autor subratlla la seva pròpia visió, de la seva experiència vital, de la gran sotragada que va representar la Guerra Civil i el franquisme. L'acte comptarà amb la presència, a més de l'autor, de Joaquim Nadal i Farreras, de l'editor Quim Curbet i del president de la Fundació Valvi -i impulsor d'aquest projecte- Joaquim Vidal i Perpinyà.

Del 25 al 28 de novembre, tindrà lloc a Atenes una de les darreres activitats previstes de la celebració del Centenari d'Empúries. Es tracta d'un programa amb diverses activitats (taules rodones, presentacions, conferències, gastronomia, música, etc.) per donar a conèixer l'Emporion grega a Atenes. Sens dubte, serà un dels actes principals del Centenari d'Empúries.

El secretari general de la gestora del PP a Girona, Antoni Pelegrín, i el diputat i membre de la comissió executiva catalana del partit, Enric Millo,presenten una candidatura "d'integració i unitat" al congrés que se celebrarà dissabte vinent i en què s'ha d'aprovar la nova executiva gironina. L'objectiu és portar a terme una "renovació tranquil·la" en el partit, en combinar noves cares al capdavant de les presidències provincials amb persones amb experiència dins del PP català.La candidatura unitària, però, no va caure gaire bé a alguns sectors del Partit Popular gironí, especialment entre els militants que van recollir signatures a favor de Pelegrín.