Harley-Davidson té en marxa un pla de renovació i millora dels seus concessionaris a tot l'Estat. El director general de la marca a Espanya va ser ahir a Girona per inaugurar la remodelació de la botiga de dues plantes que Harley té al polígon Mas Xirgu.

Déu va arribar en una Harley?

Això diuen, no? Doncs harl·leluia.

Més que una moto, un mite?

Home, és una marca llegendària. Té més de cent anys d'història i per tant hi ha moltes experiències viscudes al darrere. És normal que en 105 anys s'hagi convertit en un mite, en un somni per a molta gent.

Els que avui en dia munten Harleys són rebels o pijos?

Jo diria que els valors de Harley-Davidson sempre van lligats a la rebel·lia, a ser diferent, a mostrar la pròpia personalitat. Però hi són benvinguts pijos, yuppies i gent de totes les classes. Hi té cabuda tothom.

Si pujo en una Harley ja se'm posa automàticament cara de partir les cames a qui em miri malament?

(Riu). Això més aviat depèn del caràcter de cadascú. I hi ha una moto per a cada personalitat. Hi ha Harleys que realment semblen afavorir una actitud rebel, de destroyer, però n'hi ha d'altres que són tot el contrari: són tan còmodes que s'hi està súper relaxat.

Què li deu Harley a Easy rider?

Va ser un mite per a tota una generació, i segurament una bona part del mite rebel de Harley prové d'aquella pel·lícula.

Allò era Harley barrejada amb àcids, alcohol, peyote... Déu n'hi do quin combinat.

Efectivament. Però que quedi clar que no ha de ser obligatòriament així, al món Harley hi ha gent de tot tipus. D'Easy rider jo em quedaria amb el toc rebel

Bona part de la promoció també la deu Harley als Hell's Angels.

Representen una immensa minoria dels usuaris. Per mi, a Harley hi és benvingut tothom que respecti els altres.

En parla com si en lloc d'una moto fos una família.

Harley és una forma de vida, i per compartir-la no cal tenir una Harley. Tenim molts clients que mai han arribat a tenir una Harley-Davidson, però es compren una samarreta o una caçadora de la marca i ja se senten part d'aquesta manera d'encarar el món. També hi ha els que es tatuen el logo.

Són els usuaris de Harley els pioners del túning?

Nosaltres en diem customitzar, que està a anys llum del túning. És diferent, perquè es tracta de personalitzar la pròpia moto. Considerem la moto com una extensió del nostre cos. Probablement no hi ha dues Harley iguals a tot el món, perquè tampoc no hi ha dues persones iguals.

Hi ha per aquí a prop algun equivalent a la Ruta 66?

No calen equivalents, perquè des d'aquí ja s'organitzen viatges als EUA per recórrer la Ruta 66 en Harley. Un equivalent aquí seria la ruta Cadis-Països Escandinaus.