Acop d'ull, semblaria que la mort de Michael Jackson havia d'eclipsar la realitat informativa dels últims dies, sobretot per la quantitat de singularitats que havia envoltat la vida de qui va revolucionar la música pop del segle XX. Perquè s'ha publicat de tot, les emissores de ràdio han fet un desplegament sense precedents sobre els grans èxits del rei del pop, els seus àlbums tornen a liderar les llistes de vendes i les xarxes socials i els fòrums d'Internet s'han col·lapsat a l'instant.

Però no, hi ha hagut una notícia que s'ha colat per l'única escletxa que la mort del creador de Thriller ha deixat en els mitjans de comunicació. Em refereixo a la inauguració de l'intercanviador de la plaça del Sol de la capital de l'Estat. Amb aquest nom tan difícil de recordar, el Govern espanyol ha invertit més de 500 milions de euros en la construcció d'un nus de comunicacions que enllaça el tren, el metro i l'aeroport de Barajas. "És la joia de la corona de les rodalies d'Espanya", va declarar triomfant un Rodríguez Zapatero que semblava estar encantat de la vida i es mostrava rialler, departint amb l'Esperanza Aguirre, la presidenta de la Comunitat de Madrid, amb una actitud de complicitat inexplicable.

Quina barra! En uns moments tan difícils, sobretot per a Catalunya, la comunitat que està patint la crisi econòmica d'una forma més dramàtica pel nombre d'ERO que s'han tramitat i per les xifres d'atur associades, un acte d'aquesta mena és una veritable provocació. El tracte discriminatori de l'Administració Central en favor de Madrid respecte de Barcelona i, per extensió, Catalunya, és un clàssic. Tal i com van les coses, és quasi impossible aspirar al model de finançament previst a l'Estatut. Sana enveja? No, ràbia continguda.