Demà a la tarda finalitza la Festa Major de Sant Joan de les Abadesses. Un any més s'ha organitzat un concurs de tirada d'aigua on es valorarà la forma més original d'abocar l'aigua als participants. Però el fi de Festa tindrà lloc a 2/4 de 10 del vespre, des del pont Vell, amb el tradicional castell de focs artificials.

Durant tres dies seguits al Palau Firal tindrà lloc el Saló de la planta, jardí i complements. Aquest any ja arriba a la seva novena edició i agafa un nou impuls per poder acollir un ampli ventall d'expositors i d'activitats, obert tant a professionals com al públic en general en una confluència formidable d'empreses, de mercats i de negocis. Alguns dels sectors que hi haurà representats són: vivers, centres garden, complements, eines de jardineria, hivernacles, maquinària, mobiliari, piscines, reg, terres i adobs, entre d'altres.

La Fundació Oncolliga Girona organitza el "Sopar a cegues", que tindrà lloc a Girona a l'Hotel Nord Gironí (via Augusta, 1 de Sarrià de Ter), aquest divendres a les 9 del vespre. L'Oncolliga Girona anima els amants de la bona cuina a gaudir d'un sopar a cegues ple de sorpreses des de l'inici fins al final; els repta a descobrir cinc plats saborosos a través de l'aroma, el gust i la textura dels ingredients, prescindint del sentit de la vista. Cinc dels comensals que encertin més plats rebran un regal.

Divendres vinent, els The Pinker Tones seran els encarregats d'inaugurar la temporada de concerts de La Mirona. El duet de Barcelona actuarà a les 10 de la nit. Es caracteritzen per ser un grup musical que fusiona la música electro, pop i dance. The Pinker Tones ha anat sembrant èxits internacionals; des de Londres a Tòquio, i ha aconseguit una gran reputació internacional i a ser considerats com un dels grups més destacats d'Espanya.

El Museu d'Art de Girona ha organitzat una visita cultural a l'exposició d'escultures de Manel Palahí "Reconstrucció 2009, als Banys Àrabs". Palahí ens ofereix una nova sèrie d'obres en aquest marc singular gironí. La mostra planteja una mirada crítica i, alhora, reconstructora i poètica.

El punt de trobada per realitzar la visita és davant dels Banys A?rabs a les 12 del

migdia.

El Festival de Música de Besalú continuarà el diumenge 20 de setembre al monestir de Sant Pere amb amb un recital del jove pianista català Lluís Grané, que retrà un homenatge a Albéniz amb una part dedicada a aquest compositor, però també amb obres de Chopin i Liszt.