El diumenge vinent finalitzarà la Festa Major de Santa Coloma de Farners, on durant tota aquesta setmana ofereix als visitants un gran ventall d'activitats. No obstant, dimecres vinent a 2/4 de 6 de la tarda tindrà lloc la cercavila de capgrossos pels carrers de la ciutat, que sortiran des del Bar Sant Martí fins a arribar a la plaça de la Pau. I a 2/4 de 10 del vespre, a la plaça Farners, tindrà lloc el pregó de la festa seguit del 15è sopar popular i ball amb La Salseta del Poble Sec.

Hostalric acollirà a partir de dijous vinent la Fira Gastroart, una fira que pretén donar protagonisme a la gastronomia, als productes del territori i a la cuina selvatana. La Fira, que es farà del 24 al 27 de setembre, serà lloc d'exposició i venda de productes gastronòmics i comptarà amb un munt d'activitats programades, com per exemple tastos i maridatges, música i cinema, oficis artesans, tallers i exposicions. Entre les activitats programades cal destacar el maridatge musical on cantautors s'inspiraran amb els productes de la Selva per composar les seves cançons.

Divendres vinent "Torna en Serrallonga" a Sant Hilari Sacalm. Es tracta d'una iniciativa per promoure la relació que van tenir Sant Hilari Sacalm i les Guilleries en la vida d'en Serrallonga, lligada a la història del bandolerisme barroc. Durant el cap de setmana s'han organitzat diversos actes i activitats. Cal destacar el Mercat Barroc d'artesans i comerciants, i les visites guiades programades pels entorns naturals del bandoler, on s'hi fan tallers de cançons, lectures de llegendes relacionades... I aquests dies els restaurants del poble fan el menú del bandoler. L'acte central de la festa és una cercavila dels grups de Ball de Serrallonga que, procedents de tot Catalunya, arriben a Sant Hilari per representar el seu ball.

Dissabte vinent a les 10 de la nit, a la Mirona, tindrà lloc un concert a càrrec de Los Delinqüentes, que ens vénen a presentar les cançons del seu nou disc, que va sortir el dia 5 de maig, anomenat Bienvenidos a la Época Iconoclasta. Una de les característiques del seu últim treball és la fusió i aportació de sons més elèctrics i rockers.

Durant tot el cap de setmana del 25 al 27 de setembre, l'Estartit serà l'escenari real del temps dels pirates que durant el segle XV fins a finals del segle XVII assetjaren les nostres costes. Durant tres dies seguits hi ha programades diverses activitats, com per exemple visites guiades, l'exposició "Pirates i Corsaris, pàgines d´aventures", el mercat artesà, espectacles i tallers infantils, cercaviles, tallers temàtics i demostració d'oficis d'èpoques, racó de contes de pirates i corsaris, entre d'altres d'activitats.

El servei de transport públic de bicicleta de la ciutat de Girona, la Girocleta, es posarà en funcionament divendres vinent. La Girocleta tindrà un total de 160 bicicletes, amb 200 aparcaments en vuit estacions i amb una tarifa anual de 30 euros i és un servei que estarà disponible els 365 dies de l'any. Per aquest motiu, el dimecres vinent s'iniciarà la campanya "Pedalem amb civisme", que pretén sensibilitzar el públic en general i especialment els usuaris de la bicicleta de com s'ha de circular per la ciutat, convertint el seu desplaçament en un exemple per a d'altres ciclistes i per a la resta d'usuaris de la via pública.Es tracta d'un servei que està pensat, principalment, per a aquelles persones que viuen fora de la ciutat i vénen cada dia a treballar o estudiar a Girona. Els dies laborables es podran utilitzar bicicletes des de les 6.30 fins a les 22.30 hores, mentre que els dissabtes i festius l'horari serà de 8.00 a les 22.30 hores. Les estacions de Girocleta estan distribuïdes per la ciutat, perquè tothom pugui fer ús del servei de la forma més pràctica i còmoda possible. A cada estació hi haurà bicicletes disponibles i espais lliures per tornar-les. Tota la informació del servei també es pot consultar a la web www.girocleta.cat.