Thomas Sean Brooks és T.S. Brooks, exlíder de la banda nord-americana d'indie-rock Minmae, amb la qual va publicar diversos àlbums, i ha estat aquests darrers dies gravant el seu proper disc en solitari, a Mataró. Aprofitant aquest fet, oferirà uns quants concerts per Catalunya. Dilluns serà al cafè El Cercle de Girona i divendres al Davant, també de la ciutat. Es tracta, sens dubte, de l'oportunitat per veure en directe i en petit format un dels grans artistes de l'emergent escena indie americana.

La Fundació Espais presenta el video-documenntal Alter llenguatges_Joan Fontcberta, de Carlus Camps. L'acte comptarà amb la presència del mateix fotògraf, que conduirà després una taula rodona sobre el concepte de la imatge en el S. XXI i la responsabilitat social de l'art.

Tribuna de Girona inaugura la programació del 2010 amb la presència del president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, que pronunciarà la conferència 2010: Superar els escenaris de crisi. L'acte començarà a les 19.30 a l'Auditori Narcís de Carreras. Posteriorment es podrà sopar amb el president.

La comissió de Medi Ambient de l'Ajuntament de Girona presenta en el ple el plec de condicions per treure a concurs la redacció del projectes, la supervisió de les obres i el control de la posada en marxa del complex de tractament de residus, que es projecta a Campdorà. El nou complex tecnològic de gestió de residus de Campdorà donarà servei a 175.000 habitants del Gironès i s'ha dissenyat perquè l'excés d'energia que es genera en la incineració de recursos s'aprofiti per fer funcionar la depuradora.

L'Estació Jove ha preparat dues conferències. La primera, Els Andes. Detalls d'una aventura de sis mesos per la serralada (a càrrec de Jaume Villalon, tècnic ?munta?nyenc), serà a la Casa de Cultura de Girona a 2/4 de 6 de la tarda. A 2/4 de 9 del vespre, a la Biblioteca Pública de Salt tindrà lloc La llei d'estrangeria, amb Ignacio Cardona i Marco Aparicio.

La Llibreria 22 de Girona obre l'any literari amb la presentació de Triacant, de Jaume Bosquet. El volum va guanyar el premi Jocs Florals de Barcelona 2009. Divendres serà el torn de La llengua m'és l'únic refugi, d'Hélène Cixous.

La Mirona acull la segona edició del Baronia de Sas Festival, que inclou el lliurament de premis Serrallonga. Es tracta d'un festival amb una clara vocació eclèctica, obert a tots els estils musicals sempre amb arrels autòctones. Actuaran al llarg de la nit BCN Jazz Band (durant el sopar i el lliurament de premis) i després The Rock'nRoll Brothers, una banda rock de la Bisbal creada per divulgar la saviesa dels grans mites del rock'n'roll de mitjan segle passat: Chuck Berry, Little Richard, Jerry Lee Lewis, Eddie Cochrand, Carl Perkins, The Sonics, Dick Dale, The Ramones, entre d'altres.

Bauhaus organitza el taller Kids Club perquè els menuts aprenguin a fer manualitats. En aquesta primera sessió, els nens aprendran a elaborar un veler capturat. El pròxim taller serà el dia 30 i es durà a terme una nina de ceràmica.