Alcaldable del PP a Ripoll en les darreres eleccions municipals, Pere Munell és notícia perquè s'ha afiliat a Reagrupament, partit independentista del qual probablement serà l'home fort a la comarca del Ripollès.

Ja ho té del tot decidit, això de ser l'home fort de Reagrupament?

(Somriu) Això d'home fort va ser una llicència periodística, jo no espero ser cap home fort.

Deixem-ho en home i prou. Però de Reagrupament?

Sí, això sí. Però acabo d'incorporar-m'hi i tampoc no puc pretendre prendre prerrogatives que no em toquin.

Algú amb la seva experiència política segur que té feina a fer-hi.

Els contactes amb Reagrupament van ser impulsats per mi mateix. Més endavant vam arribar a un acord en una reunió del tot privada. No sé com va transcendir, però en fi, ho accepto així.

Potser com a exmilitant del PP el segueix el Cesid.

No, no (riu). Ja fa gairebé 3 anys que vaig deixar el PP, més o menys com Josep Piqué. La gent pensa que al PP tothom és de la dreta espanyolista radical.

I no és així?

N'hi ha molta, però també hi ha gent de centredreta. El senyor Piqué i jo tenim la sort de tenir una feina que ens permet guanyar-nos la vida, així que si una cosa no ens agrada, marxem i ja està.

I no han d'aguantar res ni ningú.

La majoria de gent que es fica en política és per guanyar-hi calés. No només en l'àmbit estatal o autonòmic, també municipal. És una vergonya.

Què feia al PP, home de Déu?

Pensava que des de dins podríem canviar-lo una mica. Però se'm va indicar per quines directrius havia de seguir. No eren les que jo pensava, i vaig deixar-ho: "aquí us quedeu". A Catalunya el PP no farà mai res.

Però d'aquí a acabar a Reagrupament, hi ha un tros...

A Catalunya, siguin partits de dretes o d'esquerres, tothom mira per allò seu, per la seva esfera de poder. És una partitocràcia. La majoria de polítics prefereixen no perdre el sou encara que hagin de canviar de manera de pensar. A Reagrupament, per primer cop, s'uneix gent d'esquerra i de dreta amb un objetiu comú: la independència. I abolir la partitocràcia.

Defineixi's políticament.

Ara continuo essent de dretes, però independentista. M'he adonat que ni amb PP ni amb PSOE, Catalunya avançarà. I CiU i ERC prefereixen anar per separat que junts en favor de Catalunya. Doncs intentem-ho d'una altra manera, amb la independència.

Tal com ho explica, inclús Aznar ho trobaria lògic.

He, he, la majoria de polítics del PP ho veuen des de Madrid, com el PSOE. Per a ells només hi ha "España,una y libre".

I grande.

I grande. Però bé, per ells va...

Ja s'ha comprat una estelada?

(Riallada) No ho descarto, si això no m'identifica com d'esquerres.

Per acceptar-lo el van examinar fent-li cantar Els Segadors?

El sé des de fa bastants anys. Si no li canto ara és perquè canto fatal.