L'any 1773 la Gran Bretanya va aprovar l'Acta del Te, que gravava la importació a les colònies americanes de diversos productes per afavorir la compra dels que venien des de la metròpolis, i més concretament del te de la Companya Britànica de les Índies Orientals, que competia amb el que venien les importadores holandeses. El 16 de desembre d'aquell any els ciutadans de Boston es van revelar contra aquesta imposició i van llançar al mar tot el carregament de te, en un acte de protesta que es considera un dels precedents de la guerra d'independència. Els fets es van conèixer com el Boston Tea Party.

Recuperar l'esperit fundacional dels Estats Units -l'originalisme polític- és l'objectiu de l'actual Moviment Tea Party. Tot i que se'ls identifica amb l'extremadreta del partit republicà, el seu ideari és una barreja d'individualisme d'herències llibertàries amb altes dosis de nacionalisme religiós d'influència evangèlica. El blanc prioritari de les seves crítiques són "la classe política" i la seva reivindicació pricipal, reduir la presència de l'estat de la vida quotidiana.

En poc més d'un any i mig d'existència, el moviment del Tea Party ha estat decisiu per designar molts dels candidats republicans i també a les eleccions d'aquest dimarts, i s'ha demostrat com la principal pedra a la sabata de Barack Obama. Estem en un enfrontament obert entre la vella i la nova Amèrica? Es podria veure d'aquesta manera, però sembla que en el fons hi ha el descontentament per l'extraordinària capacitat dels aspirants a criticar l'status quo només equiparable a la seva capacitat per adaptar-s'hi un cop assoleixen el poder.