Perdonin l'expresió francesa. És la sensació de tornar a veure, escoltar i llegir quelcom que ens sembla que ja ho havíem vist, escoltat o llegit. M'està passant amb aquest govern que està a punt de celebrar el seu segon mes queixant-se i comissionant, perdó, governant. Es creen comissions de savis. Molt original. Com en el tripartit. Suposo que faran molts estudis i papers, i que descobriran el món.

Una d'aquestes comisions, la de sanitat, està fins i tot presidida per qui va presidir la de sanitat amb el tripartit, Miquel Vilardell. Recordo que em van passar el document extens, laboriós i impecable que va fer la comissió Vilardell fa anys. No es va fer quasi res del que proposaven. Ara, el pot recuperar.

A banda de les comissions, també hi ha un déjà vu amb les declaracions. El conseller d'indústria i unes quantes coses més, Xavier Mena, ha dit que la gastronomia és molt important per promocionar Catalunya arreu. Ohhh! Bé, ja ho deia Josep Huguet, que almenys parlava de temes més novells, com ara potenciar la marca formatges de Catalunya o crear recorreguts de castells, com a Escòcia. Segur que Mena també voldrà la seva comissió per promocionar el turisme i el comerç català.

Fins i tot ja és un déjà vu estar escoltant dia, tarda i nit, sobre la necessitat de gastar menys i ser austers. D'acord, ja ho sabem. No som tan petits. Decideixin d'un cop i executin. No val la pena dir-li a un malalt tota l'estona que està malalt. Ara bé, que no siguem els més tontets del barri. Nosaltres gastarem menys i patirem, però la resta de veïns no es poden quedar curts. I pel que sembla, crec que el que es diu retallar, retallen poc. Un cop més, déjà vu.