L'Ajuntament de la Bisbal acaba de treure a licitació la construcció d'un pont de vianants per sobre del riu Daró a mitja altura del passeig. Costarà 335.522,21 euros i serà subvencionat en 225.000 euros per la diputació de Girona, a qui li deu rajar els diners per les orelles.

Observo que els luxes innecesaris, provinents d'èpoques oblidades, segueixen el seu camí en alguns indrets. Ja no és que cregui que el pontet no sigui necessari -no arriba els 200 metres la distància entre els ponts actuals-, tampoc crec que l'Ajuntament de La Bisbal, governat per ERC i CiU, no tingui altres prioritats per posar els diners o projectes millors que proposar a la diputació. A tot això, suposo que no hi ha problemes en els comptes públics d'un i altre organisme i que es paga als proveïdors i salaris a trenta dies i a l'hora. No és un tema d'estètica doncs, ja que és opinable fins i tot si s'adecua a l'entorn, sino d'ètica. No pot ser que mentre la Generalitat fa tots els esforços i més per retallar la despesa en serveis socials perque els números no quadren per culpa del dèficit deixat en herència pels d'abans, els organismes locals i provincials frivolitzin amb la despesa econòmica. No pot ser que mentre s'allargaran les llistes d'espera en la sanitat i es demana estalvi energètic a tothom, hi hagi ajuntaments que encara vulguin fer obres irrelevants i absurdes.

Corregir la despesa pública no és cosa d'un dia ni de dos; però, senyors funcionaris de diputacions i responsables polítics d'ajuntaments, estableixin prioritats i posin ordre. Si no, no ens en sortirem.