Benito Contestí, el celebrat autor de Recuerda quién eres, el camino al equilibrio, serà demà a la fira Eco-Sí, que se celebra Girona durant tot el cap de setmana. Contestí hi dirigirà una autosanació en grup.

Contesti, Contestí: li permeten fer sanacions sense ser metge?

No, jo no faig sanacions. Faig un treball energètic, la persona rep aquesta coneixements i l'energia universal, i aleshores s'ho aplica ella mateixa. El resultat és que la persona pot arribar a l'autosanació. Com que jo no sóc metge i no m'agrada la paraula sanació, prefereixo dir equilibri.

Però tinc entès que de les seves sessions surt la gent molt millor de com ha entrat.

Les persones tenen una capacitat per tornar a l'equilibri molt més gran del que imaginen. Molta gent pensa: "No puc fer-ho". Es tracta d'enseyar-li que sí que pot. La persona s'equilibra amb més facilitat.

Perquè ens entenguem: què farà a Girona?

Primer, una explicació científica de per què tenim el poder de l'autosanació. Després agafaré uns transmissió d'energia a deu persones, i seguidament comprovaré els resultats. Aleshores si tornen a l'equilibri són ells i elles, no jo, tan sols dono una ajuda.

No és que vostè faci miracles com la verge de Lourdes, no?

La transmissió d'energia amb fins terapèutics està reconeguda per l'OMS. A Suïssa, per exemple, en el sistema públic sanitari la gent pot triar medicina convencional o teràpies naturals. Vostè pateix ara algun dolor?

M'agrada que em faci aquesta pregunta. Fa dies que la lumbàlgia no em deixa viure. Una contractura muscular, em penso.

Doncs la contractura muscular és en realitat un desordre biomagnètic i neix a la ment de la persona.

D'on estic malament és del cap? És això?

He, he, no en aquest sentit, home. Tot el que ens afecta a la vida té influència en la nostra salut. La tensió mental pot passar a qualsevol part del cos, perquè el cervell és l'ordinador central. Si pot, vingui demà i tindrà més respostes.

Miri que per coses com les que fa vostè beatificaven gent...

He, he. De petit no m'agradava el meu nom, però després m'he assabentat que Benito significa "beneït per Déu".

Són incurables totes les malalties que ens diuen que són incurables?

Es diu que utilitzem un 10% de la nostra intel·ligència. També es deia abans que la terra era plana, i tothom hi estava d'acord. La humanitat sempre ha anat evolucionant, i el que avui es considera incurable, demà es podrà curar. El que avui està desequilibrat, demà es pot equilibrar.

Està molt lluny aquest demà?

Estan tan lluny com ho està el coneixement autèntic de la nostra ment.

Realment es pot arribar a veure l'aura d'una persona?

Hi ha sistemes, per exemple la càmera Kirlian, que permet veure-la. Jo no la utilitzo, però altres terapeutes sí, i observant l'aura poden intuir si hi ha algun desequilibri.

Per tant, tot està relacionat i tot té l'origen al cervell?

Les cèl·lules responen a missatges mentals, siguin reals o irreals. O sigui, es pot donar el cas que el desequilibri que li provoca algun mal a la salut sigui causat per un somni.