La Biblioteca de Palamós organitza la Tertúlia Literària, cada primer dilluns de mes a les 8 del vespre. En aquesta edició toca el torn a l'obra La lladre de llibres, de Markus Zusak. La protagonista és una nena que viu a l'Alemanya de Hitler, en plena II Guerra Mundial amb un pare adoptiu molt especial: toca l'acordió, treballa poc i se l'estima tendrament, i amb una mare que treballa molt i sempre rondina, però també se l'estima.

El centre cultural La Mercè acull, a partir de les 7 de la tarda, taula rodona L'ascensor no funciona: el malestar dels joves, que comptarà amb la participació de Carles Serra, antropòleg, coordinador dels estudis de pedagogia de la UdG, Josep Torrico, director de la Fundació Marianao de Sant Boi de Llobregat, Mercè Traveset, psicopedagoga d'un IES de secundària, directora de l'àrea de pedagogia sistèmica de l'Institut Gestalt de Barcelona, mestra, psicòloga i constel·ladora familiar, Susanna Vilalta, tutora coordinadora del projecte Suma't de l'Ajuntament de Salt i orientadora laboral i Marta Serra, coordinadora del Projecte Dispositius d'ACCÉS a Salt, Fundació SER.GI, qui també moderarà la taula.

A partir de 2/4 de 10 del matí, el Teatre Municipal de Girona acull la jornada dedicada a la gent gran. L'acte comptarà amb l'assistència de Joan Olóriz, Narcís Amagat, Imma d'Espona i Anna Pagans, entre d'altres. Al llarg del dia es portaran a terme diverses activitats com la presentació del Forn de Vidre de Sant Daniel, a càrrec de M. Àngels Bahí, Rosa Boada i Consuelo Toledano de l'Associació de Gent Gran de la Vall de Sant Daniel, un homenatge a la Lleva del Biberó, la presentació de Les Petites i Grans Remeieres de la Vall de Sant Daniel, a càrrec de l'Associació de Gent Gran de la Vall de Sant Daniel, actuacions de dansa del ventre i un recital de guitarres, entre d'altres.

Ja són quatre edicions parlant de cinema, quatre anys discutint sobre pel·lícules i visionant-ne, que ens han ajudat a conèixer una mica més la història del cinema, però encara ens queda molt camí per recórrer. En aquesta ocasió, la protagonista serà Brazil, una visió surrealista sobre un futur perfecte en el qual impera la tecnologia. Tot el món està controlat per una agència governamental secreta que prohibeix que l'amor interfereixi en l'eficàcia. La projecció serà a les 8 del vespre.

A partir de 2/4 d'11 de la nit, la Sala 2 de La Mirona de Salt acull una nova sessió del Banc de Proves, un escenari per a primers concerts i per polir directes i que al mateix temps ofereix un tracte formatiu i personalitzat dirigit a tots els grups novells i emergents de la demarcació de Girona. En aquesta ocasió, les bandes participants seran Middle Sex (Alternativa/Indie) i els Wooly Goats (Rock/Blues/Funk/Punk).