L'espai del peix de Palamós acull una nova sessió del Taller de Cuines del món, centrat sempre, com no podia ser d'altra manera, en les diverses maneres d'elaborar el peix. En aquesta ocasió, la protagonista del taller serà la cuina tradicional de l'Equador. Aquests tallers tenen entre d'altres objectius, donar a conèixer al públic les diverses cultures que conviuen a Palamós, sempre a través de la seva gastronomia, una manera amena i alegre de compartir tradicions i trobar punts en comú. Les sessions seran a càrrec de persones originàries de cada un dels països amb el suport dels cuiners de l'Espai del Peix.

Un any més, la ciutat de Girona viurà amb intensitat el Dia Internacional de la Música. Els carrers i places del centre seran els escenaris en els quals diverses bandes oferiran el seu repertori. Seran set hores de música en directe en escenaris sonoritzats al centre de la ciutat: pop, rock, corals, música de cambra, jazz, acústics i molt més, per celebrar el Dia Internacional de la Música.

La segona edició del Fòrum Implsa de la Fundació Príncep de Girona vol unir l'experiència i el talent per convertir les millors idees en valors i retorn social. Amb aquest objectiu, la jornada inclourà diferents espais d'intercanvi d'experiències i coneixement entre professionals consolidats i joves actius. IMPULSA 2011 se celebrarà el proper 22 de juny a l'Auditori - Palau de Congressos i Fira de Girona, durarà tota la jornada, comptarà amb un miler de convidats i la presència activa dels Prínceps d'Astúries i de Girona.

També se la coneix com la Nit del Foc o la Nit de les Bruixes. La Nit de Sant Joan és el moment que tots els catalans esperem per reunir-nos amb els amics i junts donar la benvinguda a l'estiu. En la nit més llarga de l'any són molts els municipis gironins que ofereixen revetlles per a tots els gustos. L'origen de la celebració de la Nit de Sant Joan no està gens clar. Hi ha qui diu que és pagà i anterior al cristianisme, una mena de reviviscència de les festes per al solstici d'estiu. Enguany destaquen revetlles com la que es viurà a les Ribes del Ter, amb les actuaciones dels grups Malakaton, Bongo Botrako, Los de abajo i Dj Calavera. Tot i que com sempre es pot optar per l'opció més tradicional. I és que la revetlla de Sant Joan és una d'aquestes festes que esdevenen ideals per passar amb la família, els amics i/o els veïns.

Els mexicans Molotov, un dels grups més importants i referencials del que s'ha batejat com a Rock Latino, arriben a Girona per oferir un concert a les Ribes del Ter, en el marc del Festival Etnival 2011. Nascuts l'any 1995 al Distrito Federal, van publicar el seu polèmic primer disc, ¿Dónde juegan las niñas?, l'any 1997, i des de llavors no han deixat de voltar per tot el món oferint ritmes salvatges i lletres compromeses.