La revista Top Girona, especialitzada en turisme de les comarques gironines i editada en tres idiomes, acaba de fer 10 anys. La creadora del producte i directora des del seus inicis és la periodista Cuca Mascort.

Cuca Mascort és la reina gironina del paper cuixé?

No ho crec. Ara, si ho diu perquè la revista està feta en paper de màxima qualitat, està fet expressament perquè volem donar imatge de qualitat de Girona.

El TOP del nom és un dissimulat homenatge al Tribunal d'Ordre Públic?

No, per favor, no hi té res a veure (riu). És un top en el sentit de màxima qualitat, referit al fet que Girona és el màxim.

Tan top és Girona?

Per mi, si. Hi la la millor arquitectura, el millor art, la millor gastronomia, el millor paisatge, hi ha platja, muntanya, ciutats....

Freni, freni: no és una mica xovinista?

No, el que passa és que els gironins tenim una mena de complex que ens impedeix mostrar al món que som els millors.

Què ha aportat Top Girona?

Vam pensar en el producte en constatar que a les habitacions del hotels no hi havia una revista que fidelitzés el client, que li mostrés tot el que pot trobar a aquesta regió.Un bon dia estava asseguda al sofà i se li va acudir crear una revista així?

No, va començar a dalt d'un avió, venint de Düsseldorf. La idea va sorgir en ple vol, i quan vam aterrar a Barcelona ja teníem fet el sumari de distribució, els continguts... tot.

Surt a compte editar en tres idiomes?

És difícil, tot es multiplica per tres, però si volem fidelitzar els clients d'altres llocs, és necessari. Al principi se'ns va criticar molt, i ara ho fan moltes revistes.

Top Girona pregunta a personatges pel seu racó favorit. I si l'hi pregunto a vostè?

El camí de ronda entre Calella i Llafranc, que és la meva terra.

Això no ho pregunta Top Girona, però jo sí: i el racó que detesta?

Els polígons industrials. Sé que donen molt bon servei i són molt útils, però francament, per anar-hi a passejar...

Dedica molt d'espai a gastronomia. A Cuca no li agraden prims i ens vol engreixar?

He, he. Sí que m'agraden primets, home. Però és que tenim una gastronomia de primera i l'hem de lluir. I hi ha molts cuiners que estan fent molt bona feina i no tenen prou ressó. Intentem ser també el seu aparador.

Al darrer número hi ha dedicatòria del Príncep de Girona. Com l'ha aconseguit?

M'ha costat cinc anys. Jo sempre li demano entrevista i sempre em diuen que no. Fa cinc anys s'hi van tornar a negar però es van compremetre a una dedicatòria quan la revista fes 10 anys. O sigui que vaig escriure recordant-ho. No em podien dir que no! De fet, el Príncep rep Top Girona sempre, perquè l'envio a la Casa Reial des del número 1.

Posaria pòster desplegable d'una senyoreta si així vengués més revistes?

Hi ha revistes més adequades per això. A Top Girona això cantaria massa.

Què falla en la promoció de Girona?

Alguna cosa deu fallar quan la millor promoció turística aquest any l'ha fet una marca de cervesa amb el seu anunci. Hi ha organismes públics que fan el que poden, però potser no han triat el millor camí.