En motiu del Dia Internacional de Suport a les Víctimes de la Tortura, el col·lectiu Justícia i Pau organitza per avui dilluns una conferència sobre Ètica i perdó. La xerrada anirà a càrrec de Begonya Roman, doctora en Filosofia i Ètica, i professora de la Universitat de Barcelona, i vol sensibilitzar sobre un problema que s'arrossega des de fa molts anys i que esdevé un autèntic malson per milions de persones arreu del món. L'acte serà a les 8 del vespre a la Casa de Cultura de Girona.

La Malagasy Gospel, una coral integrada per 40 nenes d'entre els 11 i els 17 anys procedents de Madagascar promoguda per la Fundació Aigua de Coco i l'ONG Bel Avenir, per donar una oportunitat a través de la música a nens i nenes amb discapacitat visual i menors provinents de l'explotació laboral infantil, presenta un concert en col·laboració amb la gironina Jove Big Band. Un concert solidari que començarà a les 8 del vespre a la Sala 1 de la Mirona i que vol ser una gran festa de gospel i jazz.

La preciosa i lluminosa veu de María Bayo, unida als cors de Girona, donarà el tret de sortida al concert inaugural del XII Festival de Músiques Religioses i del Món, que se celebrarà a les 10 de la nit a l'Auditori de Girona. El recital de la soprano navarresa combinarà la interpretació en solitari de peces conegudes de música religiosa de tots els temps (l'Ave Maria de Schubert i el de Bach/Gounod) amb intervencions dels cors de Girona. El concert també oferirà la possibilitat d'escoltar una selecció d'obres presentades conjuntament. Una autèntica Nuit sacrée!

A partir de 2/4 de 10 de la nit, la Biblioteca Municipal de la Bisbal d'Empordà acull una nova sessió del cicle literari "Parlem de llibres". En aquesta ocasió, el llibre protagonista serà Las voces de Marrakesh/Testigo Oidor d'Elias Canetti. L'acte està organitzat pel Grup de Lectura.

Un any més la Gramola Solidària, del Centre Recreatiu Empordanès de Vilatenim, organitza una actuació musical per ajudar els més necessitats. Per col·laborar només cal acostar-se al Teatre Municipal El Jardí de Figueres i pagar l'entrada aportant peix en conserva, pasta, llet, arròs, llegum sec o oli. L'actuació començarà a les 8 del vespre.

Aquest divendres es constituirà finalment el nou Ajuntament de Girona i el convergent Carles Puigdemont prendrà el relleu de la fins ara alcaldessa, Anna Pagans (PSC). La formació del nou consistori, prevista per a l'11 de juny, es va haver de posposar pel recurs presentat per ERC al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en què reclamava un regidor després de l'escrutini de les eleccions del 22 de maig.

L'estiu és temps de festa i alegria. Temps per deixar enrere totes les penes i les tristeses i, compartir el temps amb els amics, la familia o els veïns. I quina millor manera hi ha per sobreviure a la calor que acostar-se de nit a la platja. La Costa Brava inaugura la temporada amb una d'aquelles cites que ja ha esdevingut tota una tradició popular, la cantada d'havaneres de Calella de Palafrugell que, com cada any, té lloc a la platja del Port Bo el primer cap de setmana del mes de juliol. Enguany els grups participants seran Port Bo, Peix Fregit, tots dos de Palafrugell, Els Pescadors de l'Escala i els lleidatans Boira. La cantada s'ha convertit des del 1996 en la trobada de referència tant per als amants d'aquest gènere "d'anada i tornada" importat pels indians, aquells mariners, comerciants i aventurers que a finals dels segle XIX i principis del XX van creuar l'Atlàntic a la recerca d'una millor vida i van tornar amb una important fortuna. Un gènere que no sembla patir pel pas del temps, ja que segueix arrelat en la tradició catalana i té uns quants himnes com La Bella Lola, La Gavina o la cèlebre El meu avi. Tampoc hi faltarà el cremat.