L'Expo Costa Brava 2011 Platja d'Aro, que aprofita l'Any del Turisme Rus per fer promoció als naturals d'aquest país, està oberta des del 10 de juny passat fins l'agost. Ubicada de manera permanent a l'hotel Pete de Platja d'Aro, la russa Marina Kiseleva n'és la directora.

Què pensen els russos quan vénen de vacances i troben que un dels plats de l'estiu es diu ensalada russa?

I filets russos, no ho oblidi, he, he. Els que han vingut ja comencen a saber què és això que vostès en diuen ensalada russa. A Rússia hi ha un plat molt semblant, però es diu ensalada francesa.

Per què els tira més la Costa del Sol o la Daurada que la Brava?

Jo diria que es deu a la promoció que fa cadascun d'aquests llocs. La Costa Brava a Rússia no es promociona gens. Tot just es comença ara, sobretot Lloret.

Què es coneix per tant, a Rússia, de la Costa Brava?

El rus que no ha estat mai aquí pensa que tots vostès són toreros i ballen flamenc.

Ole.

Ara comença a ser una zona bastant coneguda pels vins. I estan essent molt ben valorats els camps de golf.

Per què els agrada tant viatjar a l'estranger si tenen un país gegantí on hi ha de tot?

Primer perquè viatjar és una manera de créixer interiorment, d'adquirir experiències. Aquí la gent és diferent, el sol brilla més i hi ha mar. Allà també, però és molt fred.

Hi ha tants diners al seu país ?

Sí que hi ha diners. Almenys, és un dels països amb major nombre de milionaris, i el líder en nombre de milmilionaris. O sigui que hi ha diners... però estan molt concentrats (riu).

Segons Internet, un proverbi rus diu: "L'home que fa la seva fortuna en un any hauria de ser penjat dotze mesos abans". S'aplica gaire?

Doncs és el primer cop que el sento. No se'n fiï gaire, d'Internet, que és un món a part.

Parlem d'aquesta fira. No és exagerada la seva durada?

Bé, dura cent dies, però té els seus motius. Estem a la platja, i aquí la gent ve de vacances: cada quinze dies hi ha un canvi total de públic. En lloc de canviar la mostra de lloc, el que canvia és el públic potencial.

Què és per vostè el millor que té la Costa Brava?

A banda del sol i la platja, crec que el gran actiu que té és la gent. Aquí la gent és molt amable, és un lloc molt acollidor. I també la gastronomia. La combinació de tot plegat és molt difícil de trobar a cap més lloc.

Què és el que menys li agrada?

Potser que a l'hivern els pobles de la costa queden com morts. Tot està tancat, tothom fa cara trista.

Servirà aquesta fira per donar-la a conèixer més al seu país?

És que a banda de la fira tenim altres projectes. Estem construint un auditori a Sant Antoni amb la intenció de potenciar el turisme de negocis i alegrar els pobles de la zona a l'hivern, per evitar allò que li deia.

"Estem construint"? Qui són?

Som un holding rus, format per 27 societats diferents.