Rafael Nadal necessitava un espàrring per preparar el torneig de Mont-real. L'escollit va ser el jove Pol Toledo (Maçanet de la Selva, 1994), qui va fer suar de valent el mallorquí durant una setmana. A la foto amb Nadal el primer dia d'entrenament. El jove tennista, format a Santa Coloma i al Club Tennis Girona, resideix en un centre d'alt rendiment a Cornellà de Llobregat i l'any vinent jugarà el circuit Grand Slam júnior.

Quan el van avisar que aniria a entrenar amb en Rafa Nadal?

Amb sis dies d'antelació. Estava dinant i l'entrenador em va dir que anés a parlar amb ell. Em va explicar que, en comptes d'anar a València a jugar un torneig, havia d'agafar un vol cap a Mallorca per entrenar del 28 de juliol al 3 d'agost amb en Rafa Nadal.

Quina va ser la seva reacció?

La primera mitja hora estava molt impactat. Però el primer dia amb ell, quan vaig començar a pilotejar, estava molt tranquil.

Per què va ser vostè l'escollit per fer d'espàrring d'en Rafa Nadal?

En Rafa va trucar al meu mànager i li va dir que necessitava un jugador júnior per entrenar amb ell. El mànager va parlar amb el meu entrenedor i aquest amb Albert Costa (director del Centre Internacional de Tennis de Cornellà) i van decidir que entrenar amb en Rafa Nadal era una oportunitat que havia d'aprofitar.

Quan arriba a Mallorca, què és el primer que li diu Rafael Nadal?

Jo vaig arribar a la pista abans. Quan ell va venir, em va preguntar com estava, a quin club jugo i vaig parlar un quart d'hora amb ell i amb el seu entrenador, Toni Nadal. Em van donar confiança.

El van aconsellar?

Sí, em deien que la meva dreta els agradava molt, que jugava molt bé, però que en el revés havia d'allargar més el cop.

El fet d'entrenar amb en Rafa Nadal fa que el comparin amb ell?

Uf! Després d'entrenar amb en Nadal, vaig obrir el Facebook i tenia 150 sol·licituds d'amistat de gent que no conec. M'agrada que em comparin amb ell però és complicat perquè de Nadal només n'hi ha un.

Qui va fer la fotografia que protagonitza aquesta contraportada?

El fisioterapeuta d'en Rafa. Era el primer dia d'entrenament i estava molt cansat. No sabia que acabaria al Facebook i que la veuria tanta gent.

A part de la setmana a Mallorca, com va aquesta temporada?

Bé, l'any passat vaig quedar número 1 d'Europa en la categoria cadet i aquest any faig campionats júnior. Vaig arribar a la final en un torneig a Hongria i també he arribat a quarts de final al Perú i a vuitens a Veneçuela.

El pròxim destí?

D'aquí a dues setmanes vaig a jugar a Sèrbia i a Croàcia per sumar punts i poder entrar directament a les sèries finals del circuit Grand Slam (Roland Garros, Wimbledon, Open d'Austràlia i US Open) en categoria júnior.

Creu que el tornaran a trucar?

Espero que sí, penso que al Toni i al Rafa els vaig agradar.