La baronessa Carmen Thyssen-Bornemisza visitarà el Monestir de Sant Feliu de Guíxols aquest dilluns al matí, per tal d'exposar les seves opinions sobre el llibre "La Costa Brava, història en relleu", del qual ha fet el pròleg. Tanmateix, aprofitarà l'estada al Monestir de la ciutat per fer una visita a les sales que han d'acollir la futura exposició d'artistes impressionistes. És una exposició d'obres provinents del fons Thyssen, que s'exhibirà a Sant Feliu de Guíxols a partir del mes de maig de 2012.

A les 8 del vespre a la sala Roberto Bolaño de la biblioteca comarcal de Blanes tindrà lloc la conferència "Un passeig pel nostre calendari" a càrrec d'Anton Aubanell. El reconegut divulgador matemàtic que tot just fa un any ens va fer gaudir amb la geometria i les bombolles de sabó torna a Aula Blanes per parlar del temps i el seu comptatge. En paraules del mateix professor direm que "hi ha coses que ens resulten tan quotidianes que no els donem importància però que ha costat molt d'esforç crear-les. Una d'aquestes coses és el calendari, aquest formidable organitzador del nostre temps".

Des d'aquest dimarts 24 i fins al dijous 26 de gener, el Palau de Fires de Girona acull una nova edició, la setena, del Saló de Formació i Ocupació ExpoJove. Una oportunitat per buscar la millor orientació i enfocar el futur, tant a nivell d'estudis superiors com de la formació professional. Aquesta fira està organitzada pel Consell Comarcal del Gironès, el Departament d'Ensenyament de la Generalitat i Fira de Girona. L'horari de visita és de 2/4 de 10 del matí a 2/4 de 7 de la tarda.

La vida de la banda Bremen comença ?l'any 2009, quan decideixen enregistrar quatre temes especialment influenciats pel rock, el pop, el folk i la música americana. Amb una lírica propera i directa, expliquen històries senzilles, que s'acompanyen d'una instrumentació clàssica, amb guitarres elèctriques i acústiques, baix i bateria com a elements principals, tot i que també utilitzen altres instruments com la trompeta, el banjo o el violí. Aquesta formació ha estat una de les finalistes de la darrera edició del Concurs de Maquetes Sona 9. Aquest dijous tindrem l'oportunitat de degustar el seu directe enèrgic i delicat, a partir de les 10 de la nit a l'Ateneu Bar de Banyoles. L'entrada és lliure.

Leonard Skinner és l'única banda tribut a Lynyrd Skynyrd del territori nacional i una de les més consolidades a nivell mundial. Compten amb el reconeixement de grups de Rock Meridional com Blackberry Smoke, amb els quals han tingut el privilegi de compartir escenari. El "line-up" de la formació està constituït per set músics, amb tres guitarristes, igual que la formació original. Després de vuit anys de concerts, el seu "set list" fa un repàs dels temes més clàssics fins a l'últim disc dels de Jacksonville, fet que permet la flexibilitat a l'hora de confeccionar el repertori, segons el públic o l'esdeveniment. Si ets fan de Lynyrd Skynyrd, no perdis l'oportunitat d'escoltar com sonen Sweet Home Alabama, Simple Man, Free Bird i moltes més tocades per ells. Serà a partir de les 11 de la nit.