Jordi Clarà i Sendo Julià són dos dissenyadors de Breda que des de Guum (guumbarcelona.com), estan revolucionant el món de mobiliari infantil. No només han apostat pels dissenys innovadors sinó també per la sostenibilitat.

Es dediquen al mobiliari infantil perquè els nadons no es queixen mai?

Els nadons, com a persones que són, interactuen, ploren, riuen i també es queixen. Nosaltres com a dissenyadors, intentem crear objectes que siguin capaços d'aportar aquest grau d'interacció.

O és que no els agradaven els mobles infantils que hi havia?

En el nostre entorn hi havia amics, familiars i nosaltres mateixos que passàvem per la fase de ser pares. En aquest moment que comences a preparar-ho tot, t'adones que hi ha un buitÉ

Un buit que omple el bambú?

Els nostres valors estratègics són molt clars: respecte pel medi ambient, utilització materials ecològics, producció artesanal i tot el procés de fabricació fet a Catalunya. El bambú dóna resposta a aquestes necessitats.

Què té que no tingui la fusta?

Una barreja molt especial entre resistència i elasticicitat. Encara avui, la majoria de les bastides de països asiàtics estan fetes amb canya de bambú. La principal diferència respecte a la fusta és que el bambú és més ecològic, no afecta la deforestació, ja que prové d'una planta, mentre que la fusta s'extreu dels arbres.

Breda és terra de terrissa, més que de bambú...

Vam fer proves amb el moisès de terrissa però vam creure que el mercat encara no estava preparat per un salt tan gran (riuen). Tanmateix, Breda també té un passat recent molt relacionat amb la fabricació de mobles. Hi ha un background que encara es respiraÉ

Deixaran sense aliment els óssos panda?

Els boscos de bambú de la Xina són molt extensos i talar-los n'afavoreix el creixement. Així que els panda tenen assegurat el menjar.

S'assemblen un nadó i un panda?

Depèn de si el nen és gaire pelutÉ Tot i que hi ha pandes molt humans i nens molt salvatges. En Mowgly en seria un exemple.É

Que s'inspiren en El llibre de la Selva, pels dissenys?

El Llibre de la Selva forma part de la nostra memòria, només pensar-hi ens transportem a la infantesa. I les sensacions i records sí que són un pont per començar a dissenyar.

Mowgly hauria dormit bé en un bressol de Guum?

Per ergonomia i confortabilitat estem convençuts que sí. Al menys durant els 6 primers mesos, que és l'ús previst de la nostra peça. Com que les necessitats d'en Mowgly canviarien, podria transformar el moisès en un contenidor de joguets o donar-li l'ús que es vulgui durant les etapes de la seva vida.

Han anat mai a comprar a Ikea?

Ikea és un canal molt vàlid. Als dissenyadors ens ha ajudat perquè es dissociï el "producte de disseny" amb preu elevat. Anar-hi és una experiència. Un dels racons més fascinants és la paradeta de frankfurts, són espectacularsÉi a preu incontestable. Una gran estratègia de màrqueting.