La popular llibreria El Cucut de Torroella de Montgrí celebra aquest dimarts un quart de segle i, naturalment, ho farà, a partir de les cinc de la tarda, en companyia d´uns quants amics. L´acte, que reunirà nombrosos escriptors i representants del món de la cultura i institucions com Josep Maria Espinàs, M. Mercè Roca, Martí Gironell, l´expresident Jordi Pujol o els editors Pilar Beltran, Eugènia Broggi, entre d´altres, consistirà en la lectura de les dedicatòries fetes amb motiu de l´efemèride pels autors i en un berenar a base de productes locals. També hi haurà l´actuació musical de la cantant Eva Trullàs amb Salva Ramírez a la guitarra i la col·laboració del músic Jofre Bardagí.

El Teatre Principal d´Olot acull aquest dimarts a partir de les 9 de la nit, la projecció del film d´Isaki Lacuesta Los pasos dobles, amb el qual va arrasar en la darrera edició del Festival de Sant Sebastià. Ficció inspirada en la biografia novel·lesca del pintor i escriptor francès François Augiéras. L´artista va cobrir de pintures un búnquer militar al desert i el va deixar enfonsar-se a la sorra perquè ningú el trobés fins al segle XXI.

Els Manaies recorren els carrers de Girona per fer el lliurament del Penó fins al domicili del Penoner, on es fa la tramesa de la insígnia de l´associació que queda custodiada a casa seva fins al dia de la Processó del Divendres Sant. Iniciaran el recorregut, sortint del Castrum de Sant Lluc a les 8 del vespre per recórrer els carrers del centre de la ciutat i arribar, enguany, fins a la plaça de Catalunya.

Bellcaire d'Empordà, al Baix Empordà, celebrarà, el divendres 6 i dissabte 7 d´abril, l'escenificació de Bandera de Catalunya, l'espectacle medieval que narra la fi del comtat d'Empúries i la seva annexió a la corona d'Aragó a principis del segle XIII. El poble recupera una tradició històrica que en els darrers anys no s´havia celebrat per culpa d´una sèrie de desavinences entre l´Ajuntament del municipi i els organitzadors de l´acte. L´espectacle es podrà veure els dos dies a les 10 de la nit a la plaça dels Comtes d´Empúries.

La sala La Mirona de Salt no fa vacances aquesta Setmana Santa. A diferència d´altres espais que fan una petita aturada, la sala musical de Salt segueix endavant amb una programació diversa i per a tots els gustos. Per aquest proper Dissabte Sant, i per a tots aquells que no tinguin previst assistir a la tradicional vetlla pasqual, la sala 2 de La Mirona proposa una nit de ritmes jamaicans amb la formació The Gramophone Allstars. Amb el seu finíssim estil del combo i la carismàtica veu de Judit Neddermann, arriben a la sala saltenca per presentar el seu tercer disc. El concert començarà a les 11 de la nit.

Amb el diumenge de Pasqua arriben les Caramelles de Santa Coloma. A les 11 h, a la plaça Sant Sebastià; a les 11.15 h, a la plaça Firal; a les 11.45 h, a la Residència Geriàtrica; a les 12.30 h, plaça Farners. Cercavila acompanyada amb els Grallers de la ciutat.