Dacosta: què li costa, amb l’edat?

A en Dacosta no li costa el que costa als cocodrils de la marca Licosta. Ho podrà posar, això?

Ja està posat. I enhorabona. «Figueres, possiblement la ciutat més figuerenca del món». No es dirà Perogrullo de segon cognom?

No, però a la xerrada vaig dir veritats de Perogrullo.

Doncs a veure: el nom Figueres té un orígen eroticosexual?

Tots els orígens són eròtics. Només hem de mirar d’on venim tots. I molts hi contiuen tenint tant interès que hi segueixen anant, cap aquest origen (riu).

Com seria Figueres sense Dalí?

Figueres és una ciutat mitjana, però gràcies al fenomen Dalí té projecció cosmopolita. Sense Dalí seria igualment creativa i segurament amb prou artistes com per potenciar-la.

Quina sort que Dalí, al seu llit de mort, digués a l’alcalde Marià Lorca que ho llegava tot a Figueres, sense que ningú més ho sentís, oi?

És que els secrets de confessió no volen gaires espectadors. I menys al llit. El llit i la confessió són activitats que no volen espectadors.

Com s’explica que on va néixer l’autor d’El gran masturbador hi hagi hagut polèmica per cartells massa eròtics al carrer?

Potser perquè el quadre el va pintar Dalí quan estava fora de Figueres.

Dalí aporta molt turisme. No creu que la prostitució que hi ha a la comarca també?

He, he,suposo que sí, perquè els clients alguna cosa hauran de menjar si no volen que les cames els facin figa. Figueres havia tingut un barri xino fantàstic. Hi anava molta gent de l’entorn, i això aportava negoci.

Renovem la dicotomia entre Stones o Beatles: Dalí o Monturiol?

Un mostra el mar des de sobre i l’altre va permetre veure’l des de sota. Monturiol i Dalí es complementen i fan de Figueres una ciutat encara més genial.

Com influeix la tramuntana als figuerencs?

Ho explica molt bé la dita apòcrifa: amb tramuntana, ni faldilla ni sotana. La tramuntana alegra la vista: dóna bona visibilitat i a més a més arremanga sotanes i faldilles. Què més es pot demanar?

Els estornells mereixen un lloc a l’imaginari figuerenc?

Per descomptat, ja que amb el seu vol dibuixen al cel formes autènticament dalinianes. Res com veure una posta de sol des del castell de Sant Ferran mentre els estornells dibuixen les seves formes.

Què demanarà avui als Reis?

Que duguin un pressupost ben gros al conseller de Territori perquè pugui fer moltes coses pel país i per Figueres.

I per vostè, res?

Poder menjar i riure cada dia, que això és tocar-te la loteria.