El Govern espanyol portarà a judici els Ajuntaments de Girona i Figueres per la contractació de dos trens per anar a la manifestació de Barcelona el passat Onze de Setembre. Els alcaldes -Carles Puigdemont i en aquell moment Santi Vila- van rebre la citació judicial per una vista que es farà avui al jutjat al número 1 de Girona. Els alcaldes defensen que la contractació és "legal i legítima", que els trens els van pagar els usuaris i que van generar fins i tot un superàvit que es va destinar al Banc dels Aliments. Per contra, consideren "inadmissible" que el govern espanyol "usi amb interessos partidistes els instruments de l'Estat" i ho inscriuen dins la "campanya de la por del PP".

El ple de l'Ajuntament de Girona té previst portar a aprovació el nou contracte d'explotació del trenet turístic. Per primer cop s'ha fet un concurs públic i el cànon anual serà de 75.000 euros. Durant una quinzena d'anys el trenet ha funcionat amb una llicència provisional i ara es regularà aquest servei. D'aquesta manera, la ciutat tornarà a tenir un trenet que té molta acceptació entre els visitants i turistes.

La Federació d'Organitzacions Empresarials de Girona presenta el seu darrer informe d'indicadors econòmics que elaboren els professors d'Economia de la UdG Modest Fluvià i Ricard Rigall. Tot i que l'estudi correspon al tercer trimestre de 2012, s'espera que la patronal faci balanç de tot l'any i avanci algunes pervisions per al 2013. Així mateix, el Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació presentarà les dades de l'edificació corresponents a l'any passat, que va ser un altre exercici de baixa activitat per al sector.

Aquest dimecres es procedirà a fer el sorteig de les 1.588 places hoteleres del programa de promoció turística "Girona 10". El sorteig es podrà seguir per Internet i per televisió. Aquest any els promotors han ampliat l'oferta donat l'èxit que va tenir aquesta iniciativa l'any passat. Aquest any el cap de setmana escollit serà el 26 i 27 de gener. A més, en aquesta edició s'ofereixen fins a 15.000 menús. Durant aquests darrers dies s'han inscrit més de 20.000 persones que busquen una oportunitat per allotjar-se a preus més econòmics.

La pintura de gran format de l'artista Carbó Berthold arriba a Girona. Nascut a Barcelona el 1941, s'instal·la a Cadaqués l'any 1978 on retroba els seus vincles paterns i, actualment, hi desenvolupa la seva obra des de fa més de 30 anys. De la terra al cel, que es podrà visitar a la Fundació Valvi, pretén mostrar-nos com l'artista fa un gran salt des d'una primera etapa d'arrels surrealistes, influïda pels moviments pop dels anys 60, fins arribar a una abstracció total que cerca el més essencial del seu esperit, segons destaquen els experts.