La Biblioteca Iu Bohigas de Salt serà l'escenari de la presentació del dossier/llibret "30 anys de Salt Independent" amb la participació de Jaume Prat i Quim Paredes. Aquesta publicació vol recordar els fets d'aquest període històric quan Salt va ser declarat un municipi independent.

Homenatge

Presentació de la Ruta

Literària de Roberto Bolaño

A les 8 del vespre la plaça de davant la Biblioteca Comarcal de Blanes, l'alcalde de la localitat, Josep Marigó, presentarà la Ruta Literària Bolaño, un acte d'homenatge a l'escriptor Roberto Bolaño en motiu del 10è aniversari de la seva mort. La presentació comptarà amb la presència del conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell.

A les 9 de la nit, des del balcó de l'Ajuntament, s'obriran oficialment les festes de Salt amb el pregó que aquest any anirà a càrrec de l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont. D'aquesta manera, es vol donar també suport al 30è aniversari de la independència de Salt.

La Pirotècnia Sirius és una companyia canadenca amb més de 130 anys d'història i 45 anys d'experiència arreu del món, i serà l'encarregada d'obrir el concurs de focs d'artifici de Blanes a partir de 2/4 d'11 de la nit. Dijous serà el torn de la Pirotècnia Vulcano, divendres participarà la Pirotècnia Zaragozana i tancarà el concurs la pirotècnia M.ª Angustias Pérez.

granadina M. Agustias Pérez.

A les 10 del matí a l'Auditori Josep Irla es presentarà el Canal Empresa que neix amb l'objectiu de reduir les càrregues administratives a les empreses i facilitar així la seva activitat econòmica. Belén Tascón, responsable d'aquest projecte, serà l'encarregada de presentar com funciona aquesta eina telemàtica.

A les 10 de la nit als Jardins de Cap Roig, el grup català Manel inaugurarà la 13a edició del Festival de música nacional i internacional de Calella de Palafrugell presentant en directe el seu tercer àlbum Atletes, baixin de l'escenari, que compta amb 13 cançons.