A 1/4 de 9 del vespre al Centre Cultural La Mercè de Girona, la coral libanesa Fayha Choir i l'espectacle Nit de campanes inauguraran el Festival Veus de la Mediterrània que se celebrarà del 29 de juliol a l'1 d'agost. L'esdeveniment inclou, a més, 14 concerts, 3 projeccions de documentals, 7 conferències i 3 sessions de descoberta de repertori, on el públic podrà conèixer les diferents experiències vocals d'artistes provinents de més de 10 països diferents.

A la 1 del migdia a l'Ajuntament de Girona, es realitzarà un ple extraordinari per decidir l'aprovació i la licitació de les ?obres emmarcades dins el projecte de reurbanització del carrer Bisbe Sivilla i de la zona del parc Central situada a fora les tanques, valorades en quasi 3,8 milions d'euros. El ple també inclourà una sèrie de condici0ns per licitar les obres per reurbanitzar la plaça Montserrat.

Gastronomia i Música

CMS Trio i Jordi Jacas inauguren el Gastromusical de l'Escala

A les 9 de la nit, al restaurant El Molí de l'Escala, s'inaugurarà la setena edició del Gastromusical amb l'actuació del trio CMS, format per Javier Colina al contrabaix, Marc Miralta a la bateria i Perico Sambeat al saxofon, una formació que ha estat la base de molts projectes de jazz i altres estils com el flamenc o la música cubana. En aquesta nit d'estrena, el menú anirà a càrrec de Jordi Jacas, xef del Molí de l'Escala.

Futbol

El Girona FC juga contra

el Nàstic de Tarragona

A 2/4 de 9 del vespre, el Girona FC s'enfrontarà al Nàstic de Tarragona en el que serà el quart partit amistós de pretemporada que disputa l'equip gironí. Després de viure una de les millors temporades de la història, el Girona tornarà a trepitjar l'estadi Montilivi, on debutarà davant dels aficionats gironins el nou entrenador, Ricardo Rodríguez, i els nous fitxatges com Jandro, un mitjapunta asturià de 31 anys procedent de l'Elx. En deferència als abonats, el club permetrà als socis veure gratis el partit presentat el seu carnet. El preu de les entrades per als no abonats serà de 5 euros.

A les 10 de la nit a l'església del Carme, s'estrenarà en un escenari espanyol la primera òpera de Richard Wagner: Das Liebesverbot (La prohibició d'estimar). Com a homenatge al bicentenari del naixement del compositor, el Festival Castell de Peralada acollirà una versió reduïda d'aquesta obra desconeguda d'un jove Wagner, un espectacle íntim que rememora els començaments d'un dels més grans genis de la història de la música.