Santa Coloma de Farners dedica novament una fira a un dels seus productes més preuats. La ratafia, un licor d'herbes amb segles d'antiguitat, serà la gran protagonista al llarg de quatre dies, amb la 33a edició de la Festa de la Ratafia. La festa 2014 arriba carregada de novetats. Enguany s'han editat tres receptes colomenques d'elaborar ratafia i que són les més antigues de ratafia de Catalunya i s'ha unificat i renovat la imatge. L'edició de la Ratafia 1842 és limitada i només està disponible a Santa Coloma de Farners. L'any 1997, l'Arxiu Històric Comarcal de Santa Coloma de Farners va rebre una llibreta manuscrita del 1842 on, entre altres materials, hi apareixien les 3 receptes de ratafia més antigues de Catalunya, escrites per Francesc Rosquellas i Alomar. La 33a edició de la Festa de la Ratafia fa un homenatge al poeta Joan Vinyoli, en el marc de l'Any Vinyoli. Així, s'inaugurarà l'exposició Santa Coloma de Farners i Joan Vinyoli, i el 9 de novembre es farà l'espectacle Esperit de Vinyoli, amb Sílvia Comas i Sílvia Bel.