El compositor Albert Guinovart enceta avui, a partir de les 7 de la tarda al CaixaForum Girona, el cicle "Audicions íntimes". Aquesta proposta consta de quatre audicions en directe on els músics compartiran la seva vivència.

ina M. Agustias Pérez.

Com cada primer dijous de mes, el Museu del Cinema de Girona i l'Ateneu de Banyoles projecten un film dins del cicle "El Documental del Mes". Per a aquest febrer, es projectarà Mercedes Sosa, la voz de Latinoamérica, un documental que ofereix un retrat de l'artista argentina a través del seu fill Fabián, qui explora el llegat de la seva mare mentre parla amb familiars, amics i companys de professió. A Girona la projecció serà a 2/4 de 8 de la tarda, a Banyoles, a les 9 de la nit.

Dijous a les 9 de la nit arriba al Teatre Principal d'Olot, una proposta per anar fent boca per al Sismògraf en què el ballarí Pere Faura presenta, tal com diu el subtítol de l'espectacle, "la meva història de la dansa". Sin baile no hay paraíso és un projecte de dansa i sobre la dansa en què, a través de quatre coreografies, mostra la història de la dansa i la seva pròpia com a creador.

Dijous a les 5 de la tarda a l'Auditori del centre cultural La Mercè, torna el cicle "A pas...". En aquesta edició el personatge protagonista serà Carles Riba, l'autor que va consolidar la poesia catalana en el primer nivell de la modernitat europea del segle XX. L'acte literari, que compta amb la interpretació d'Àngels Bassas, tindrà lloc a partir de les 9 de la nit.

.

Entre divendres i dissabte, Banyoles viurà una experiència pionera que, amb el títol Mar de Sons, proposa la fusió de gèneres musicals. Una iniciativa de la productora Bosquiman records i el Taller Tr3s/Qu4rts, que s'estrena a l'Auditori de l'Ateneu amb el músic Manolis Fytros.

Entre divendres i diumenge, Riudellots de la Selva celebra una nova edició del Fiporc, una fira temàtica i exclusiva al voltant del porc i dels productes que se'n deriven. La fira té per objectiu apropar als visitants una de les tradicions catalanes més antigues i fer-los gaudir d'una autèntica festa gastronòmica.