Tradicions Dinars populars de Carnaval

16.02.2015 | 00:00
Tradicions Dinars populars de Carnaval

Vidreres, Verges i Albons celebren els tradicionals àpats festius del ranxo, la sopa i l'arrossada

Demà és dimarts de Carnaval i, per tant, el dia dels àpats populars de tres poblacions gironines que cada any no fallen a la cita. Es tracta del ranxo de Vidreres, la sopa de Verges i l'arrossada d'Albons, que cada any reuneixen centenars de participants per degustar aquests plats. Es tracta de dinars molt tradicionals que mai han perdut la seva popularitat, s'elaboren amb els productes que molts dels veïns d'aquestes poblacions cedeixen. Vidreres prepara el ranxo, un tipus d'escudella amb botifarra blanca, botifarra negra, verdures, cigrons i patates. Verges prepara una sopa que amb aquestes dates festives i alhora fredes ve molt de gust i finalment a Albons es prepara una arrossada popular que cada any reuneix molts comensals. En les tres poblacions l'àpat s'acompanya d'actes festius i populars per celebrar el Carnaval que començarà a tocar a la seva fi ben aviat, amb el tradicional enterrament de la sardina i la crema del rei Carnestoltes, activitats que també es porten a terme a tota la demarcació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema