Les fogueres, la música i la gresca seran aquesta nit protagonistes a la major part de pobles de la demarcació de Girona amb motiu de la celebració de la revetlla de Sant Joan. La Nit del Foc, la Nit de les Bruixes o, simplement, la revetlla, és una nit plena de màgia per donar la benvinguda a l'estiu i en què no faltaran els petards ni tampoc les tradicionals coques.

.

Del divendres 26 de juny al dimecres 15 de juliol, Girona acollirà la quarta edició del Festival Nits de Clàssica, que porta artistes reconeguts a actuar a espais monumentals de la ciutat. Alguns dels noms destacats d'aquesta edició són Rinaldo Alessandrini, Anne Sofie von Otter, Ian Bostridge, Tabea Zimmermann, Emma Kirkby o Alice Sara. L'organista Juan de la Rubia serà l'encarregat, divendres a les 21h a la Catedral, d'inaugurar aquest cicle.

Joan Miquel Oliver, The Excitements, The New Raemon, el Micro-Zènit de Montefusco, Pau Vallvé, Ferran Palau, Carla, Da Souza, Núria Graham o Le Petit Ramon són alguns dels artistes que, entre divendres 26 i dissabte 27, es donaran cita a Arbúcies, en l'onzena i última edició del PopArb. Entre les novetats destaca el concert de producció pròpia que oferiran dissabte Senior i el cor Brutal i Eef Barzelay (Clem Snide). Com és habitual, també s'han programat un grapat d'activitats paral·leles.

Els titelles tornen a ser els protagonistes durant un cap de setmana a Sant Martí Vell. Entre dissabte i diumenge, el municipi gironí acollirà un munt d'espectacles interpretats per aquestes figures tradicionals i aptes per a tots els públics. La fira començarà dissabte a 2/4 de 10 de la nit, amb un vetllada especial per a la qual es recomana portar llanternes, i es convida nens i nenes a anar-hi disfressats de follets i nimfes.

Com cada any, Llagostera celebra la festa del Segar. La jornada arrencarà enguany a les 5 de la tarda amb una demostració en les diferents modalitats, tal com s'ha fet des dels anys 40 fins a l'actualitat. També hi haurà demostració de la Colla d'en Casota de Sant Joan les Fonts. Tot seguit, hi haurà un concurs d'estirar la corda, una cantada d'havaneres i un sopar popular.

rades, cercaviles de gegants i castells.

El festival Í-taca recupera "La Poepera", una trobada musical i poètica que enguany està dedicat a Ramon Llul, el pare del català literari, de qui enguany es commemora el setè centenari de la seva mort. La vetllada arrencarà a 2/4 de 7 de la tarda.