L'OMS

30.10.2015 | 07:12
L'OMS

Dimecres vaig dinar de primer plat a un restaurant de Collsuspina (Moainès) mongetes blanques amb botifarra i cansalada; de segon, costelles de cabrit. Les altres dues persones que m'acompanyaven van fer el mateix. Era la manera de celebrar l'informe de l'OMS, que ens descobria que segons quin tipus de carn era perjudicial per la salut. "bviament, vaig pensar que aquell que cada dia mengi pastanagues i api tampoc pot tenir molt bé la salut. Com sempre, tot és qüestió d'equilibris i qualitat de l'aliment. Hi ha enciams de plàstic que venen embolicat a segons quins supermercats que fan angoixa només de veure'ls. I la fruita tan neta i polida? Una de les coses que em sobtava més dels meus anys vivint a Nova York eren aquelles pomes i altres fruites de color brillant del mercat Fairway. Haurien passat tants controls higiènics que feien fins i tot por. Un amic que té gallines em comentava fa uns dies que la filla d'uns amics que els van visitar es va quedar sorpresa que els ous no tinguessin números. Pensava que eren ous falsos. Sort que les gallines no se'n van assabentar, si no els entra un atac. És cert que menjar segons quins embotits en excés és dolent per a la salut. A l'Argentina quedava parat de veure com molta gent menjava carn per esmorzar, dinar i sopar. Per això, els homes argentins, sobretot, tenen alts índexs de càncer colorectal. Hi ha qui pensa que la pasta, pel fet de ser preparada, tampoc pot anar del tot bé. Més, si no es crema fent exercici després. Tenim la sort de ser mediterranis i poder menjar de tot una mica. En la variació hi ha la resposta. Que l'OMS no ens prengui el pèl, que ja som grans.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema