Diuen que Rajoy i Sánchez han dinat plegats per deixar clar el missatge que, contra Catalunya, també aniran junts. En algun moment de les postres algú deu haver dit:

-Oye, ¿invitamos a los otros, o qué?

I han decidit que sí perquè queda malament no fer cas de les enquestes. Los otros semblava que només seria l'Albert Rivera, però al final han decidit ampliar els coberts:

-Hay que decírselo a Pablo -han convingut.

Al Congrés hi ha més partits, però no els han trucat. La intenció és formar un gran torró constitucional, un conglomerat dur com una pedra.

Ara tot és a mans del sommelier, que ha de preparar el còctel letal, ai, legal, per combatre els infidels. Entre els productes que valoren incorporar-hi hi ha una dosi de l'article 155, però com que ningú l'ha tastat no saben amb quin altre combinar-lo. Algú apunta que Soberano hi ha d'anar. D'altres, que millor Veterano.

Mentre van provant què fan han salpebrat l'espera enviant a discreció guàrdies civils o mossos d'esquadra, segons convingui, per combatre la mosca collonera, amb perdó. «Que la democràcia no passi per davant de la llei», diuen tots dos, convençuts d'haver construït una gran frase, abans de fer el rotet i bon profit.

En aquell mateix moment, en un lloc de la colònia, els indígenes discuteixen a veure a qui faran cap de la tribu. No sé si tindran temps. Són de discussions alambinades, fins i tot bizantines, els indígenes. Hi ha bastantes possibilitats que un president en funcions comenci a servir el còctel a un altre president, també en funcions, i tot es precipiti. Potser només tindrem temps de fer els panellets, que amb el pas dels dies van agafant una certa consistència.