Tot i que no ens descobreix res que no sabéssim per l'experiència d'omplir el cistell de la compra, l'OCU ens diu que Girona es troba entre les ciutats amb els supermercats més cars. Els supermercats barcelonins són fins un 24% més cars de mitjana que el més barat de l'Estat espanyol. A Girona, un 23% més cars.

Però les dades ens indiquen que Girona també lidera el nombre de parelles que es formalitzen en matrimoni. Mentre a Catalunya s'estanca el nombre de matrimonis, a la demarcació de Girona l'últim any han pujat un 9,6%. Per comarques, on més pugen és al Pla de l'Estany, al Gironès i al Ripollès. Alhora, sorprèn que de les 2.896 parelles que es van casar l'any passat, només el 15% ho van fer per l'Església.

També augmenten els matrimonis entre parelles del mateix sexe. Entre homes, n'hi va haver 28 el 2014 i entre dones 39, un increment significatiu si pensem que el 2013 en van ser 21. Una dada que trenca un altre estereotip sobre la joventut dels contraents és la que informa que l'edat mitjana del primer matrimoni és de 34,3 anys en els homes i de 32,3 en les dones, i l'increment respecte a l'any anterior és de 0,2 anys en els dos sexes.

Posats a destacar en quina altra activitat som líders, n'hi ha que som els que paguem més de tot l'Estat, i és que Girona és la tercera ciutat amb els taxis més cars d'Espanya. No serveix de consol que ens superin Tarragona i Sant Sebastià. Sortosament, la riquesa que deixa el turisme no deixa de créixer des del 2012, i la diferència entre temporada baixa i alta s'estreny progressivament. De tot plegat, em quedo amb la idea que a Girona t'enamores amb fermesa i decisió.