Efraïm Batallé, fisioterapeuta i acupuntor de Cassà de la Selva, troba temps per fer de model. I en troba també per classificar-se com a representant gironí al certamen Míster Espanya Internacional (abans Míster Espanya) que se celebrarà al maig a Matalascañas (Huelva)

Suposo que amb un cognom així, a Huelva va a per totes, a guanyar.

He, he, més que a una batalla vaig a veure com va tot, com funciona això dels concursos. Tractaré de no fer errades en les desfilades, ni amb banyador, ni en vestit de nit, ni en vestit regional.

Un moment, un moment! Haurà de desfilar vestit de pageset català?

Sí, cada participant desfila amb el vestit tradicional de la seva província. La veritat és que no sé on trobar-lo. M´han parlat que potser a Olot el tenen.

És que se l´ha de procurar vostè?

Sí, i tant. I no el vestit català, sinó el de Girona, que es veu que el teixit és diferent. Desfilaré amb mitges, aquells pantalonets, i un barret, no és ben bé una barretina.

Una experiència per recordar...

Serà el primer cop que vesteixo així. Bé, potser quan era petit fent els pastorets... Però no crec que el vestit m´anés bé, ara.

El faran ballar una sardana?

Per sort, això no caldrà. No és que ho faci gaire bé...

Anem al tema: vostè quan se´n va adonar, que era guapo?

(Riu) No és que em cregués gran cosa, però el món dels models sempre m´ha agradat. Vaig enviar fotos a una agència, i així vaig començar. A partir d´aquí et van oferint desfilades, càstings, etc. Em van dir de presentar-me a concursos, però no m´agradava gaire. Fins que ­l´any passat vaig pensar «potser se t´està passant l´arròs, que tens 28 anys».

Per anar a concursos de bellesa s´ha de ser una mica cregut, no?

Jo no ho sóc. Almenys això penso, no sé l´altra gent què diria. A la vida has d´anar amb senzillesa o no arribes enlloc. Als que van amb fums la gent no els suporta.

Té més èxit entre els homes o entre les dones?

(Riallada) Ostres! Suposo que entre les dones, no?

Vagi a saber.

Mmm, té raó, no ho sé, cadascú és ben lliure de tenir els seus gustos.

Desfilades, concursos...

Com ho compagina amb la seva feina? Dedico el temps a la meva professió, que per això vaig estudiar Fisioteràpia. Si hi ha càstings o desfilades entre setmana no hi puc anar, el primer és la feina. Fer de model és un hobby, m´agrada molt però és un hobby, i hi dedico només els caps de setmana.

De quina part del seu cos està més descontent?

Dels peus. No els tinc macos. Sort que amb el vestit regional aniran tapats, amb mitges i espardenyes.

De què no faria mai publicitat?

(Pensa) De productes de neteja. No per res, crec que no m´hi sentiria còmode.