Els palets o les caixes de fusta tan utilitzades des de sempre per al transport i l'emmagatzematge de fruita i altres productes s'han convertit en un recurs de gran utilitat per al disseny i la decoració de la llar. Els aficionats o experts en tasques de bricolatge tenen ara l'oportunitat de convertir els palets en mobles funcionals i decoratius, adaptats a l'estil que més agradi. És una opció original, atractiva i econòmica. A continuació s'exposen algunes idees per fer mobles amb caixes de fusta.

Taules

Es pot crear una taula molt original només amb quatre caixes de fusta. Cargolades una sobre l'altra es poden crear taules de cafè a l'estil que més agradi. El buit que queda és molt útil per guardar-hi llibres, revistes o qualsevol altra cosa. Una taula de palet pot servir tant per a l'interior com per a l'exterior d'un habitatge, ja que aquest tipus de material ofereix un aspecte molt senzill i rústic.

Prestatgeria

Crear prestatges és ben senzill amb palets o amb caixes de fusta, simplement penjant-ho a la paret. Un espai per posar-hi fotos o altres objectes decoratius. Si es vol fer un pas més, es pot provar d'unir diverses caixes fins a aconseguir prestatges de la mida que es vulgui. Les caixes es poden deixar de color natural o polir-les i pintar-les perquè tinguin un aspecte més atractiu.

Escriptori

Si es necessita un escriptori nou a mida i es vol una alternativa als escriptoris convencionals, també es pot fer amb caixes de fusta. Només fa falta un palet, unes potes fortes i una làmina de fusta contraxapada. El resultat serà un escriptori amb un disseny original, fet a mida, i molt econòmic.

Butaques

Amb una mica d'imaginació i un coixí, les caixes de fusta poden servir també per crear butaques perfectes per a la sala d'estar.

Sofà

Amb palets també es poden fabricar còmodes sofàs. Cal, això sí, prendre les mides per tallar les caixes de fusta i afegir-hi potes d'acer inoxidable per donar estabilitat al sofà. Després, s'hi col·loquen coixins i ja està. Aquest és un disseny molt senzill i econòmic.

Sabater

Una possibilitat per tenir les sabates ordenades és ajuntar caixes de fusta i col·locar-les en vertical a la paret. Als espais buits s'hi pot posar el calçat, ja sigui amb les caixes de fusta natural o pintades d'acord amb l'estil decoratiu de l'estança.

Separadors d'ambients

Es pot matar dos pardals d'un tret utilitzant caixes de fusta per separar ambients, ja que s'aconsegueix delimitar la sala sense perdre espai i guanyant diverses prestatgeries.

Jardí vertical

Una caixa de fusta també es pot convertir en una preciosa jardinera vertical. A part de la caixa, es necessiten dues grans bosses de terra per omplir la jardinera, un rotllo de tela de jardí, un aparell per segellar i paper de vidre.

El resultat és una estructura maca i molt pràctica on es poden plantar les flors que més agradin.

Infinitat de possibilitats

Per fer bricolatge amb palets només s'ha de ser enginyós, i es pot aconseguir el moble que faci falta. Altres opcions que es poden plantejar fer són: calaixos per al llit, per a la cuina, cellers, baguls per guardar roba, per ordenar joguines...