Amb més de 40 anys dins el sector immobiliari, Noli Forero es troba actualment al capdavant de Rent 11, una empresa sòlida que gaudeix d'un posicionament excel·lent dins el sector. El seu àmbit d'actuació és la ciutat de Girona i els pobles de l'entorn com Vilablareix, Sarrià o Fornells.

Per què venir a una immobiliària i no buscar un pis per internet estalviant-te les comissions?

Perquè a la immobiliària hi ha gent professional que coneix molt bé el sector i que té les eines necessàries per valorar les condicions de la compra o lloguer de l'habitatge. Aquí et podem guiar sobre el preu de l'immoble, sobre quines zones són millor o pitjors, així com avantatges en àmbit fiscal i envers les entitats bancàries. Existeix un risc a l'hora de comprar un habitatge directament al propietari. Des de la immobiliària ens assegurem que l'immoble no tingui càrregues en el registre com una hipoteca o que no tingui deutes amb la comunitat o deutes pel que fa a contribució urbana.

I quins avantatges té per als particulars que volen vendre o posar en lloguer un immoble?

Agilitzem la feina que comporta vendre un pis. Els propietaris moltes vegades no tenen temps de gestionar les trucades de les persones interessades en l'immoble o d'ensenyar el pis. Nosaltres ens encarreguem d'aquestes tasques a més de fer un reportatge fotogràfic de l'habitatge per difondre'l en quatre portals immobiliaris, donant així més visibilitat a l'oferta. A banda, també aconsellem als propietaris sobre quines accions de rehabilitació haurien de dur a terme per apujar el valor de l'habitatge.

Com heu incorporat les noves tecnologies en el vostre dia a dia?

Fa 10 anys no existien els portals immobiliaris i la majoria d'immobiliàries no tenien web. L'única manera de difondre les ofertes d'habitatges era a través dels diaris i posant rètols en els aparadors de les immobiliàries. Internet ens ha ajudat a comercialitzar els nostres productes i a arribar més fàcilment als clients. També ens ha ajudat a posicionar-nos com a empresa.

Com ha canviat el client en aquests anys que porta dins el sector?

Ara el client té molt clar el que vol comprar, la zona on vol viure i el preu que està disposat a pagar. Avui en dia, gràcies a internet la gent coneix molt bé el mercat. Per exemple, els portals immobiliaris fan estadístiques de preus i així la gent pot comparar i saber quin valor tenen els pisos.

Quins reptes afronta ara el sector immobiliari?

El principal repte és el ressorgiment de l'obra nova. Els promotors han deixat d'invertir i no s'està edificant. Actualment s'estan restaurant edificis vells, hi ha empreses que compren finques, les restauren i després les posen al mercat del lloguer o de la compravenda. Hi ha una important mancança d'obra nova i això provoca que a Girona, avui en dia, no hi hagi pisos nous de lloguer. Si s'invertís més a fer obra nova, la gent compraria perquè la demanda existeix. A Girona tenim una qualitat de vida excel·lent i el mar i la muntanya a cinc minuts de casa.