El Balneari Vichy Catalan de la vila termal de Caldes de Malavella estrenarà aquest estiu una piscina

climatitzada mitjançant energies renovables, envoltada per vegetació mediterrània. L'establiment ha posat en marxa la reforma de la zona de banys exteriors amb l'objectiu d'allargar la temporada de piscina, des del març fins al novembre.

Una piscina de 500 metres cúbics significa en realitat un malbaratament d'aigua. El Balneari Vichy Catalan, però, comptarà amb una piscina on s'ha reduït el volum d'aigua a uns 220 metres cúbics, mantenint gairebé la mateixa superfície. Alhora s'ha volgut donar més protagonisme al jardí i s'ha decidit treure pavimentació, creant més superfície de gespa.

Seguint amb la sostenibilitat, aquest projecte dut a terme per B01 arquitectes incorpora una reducció de la superfície impermeable i la conducció de les aigües pluvials cap a vessaments naturals. La piscina estarà climatitzada mitjançant energies renovables. «A través d'un projecte de l'enginyeria Wattia Innova hem pogut dissenyar una pèrgola fotovoltaica de 13 kW, que estructuralment està unida a l'edifici de vestidors i el bar, una estructura metàl·lica d'Other Structures. Amb tot això ens assegurem que alhora de ser un luxe, aquest projecte sigui una intervenció a favor de la sostenibilitat del balneari», explica l'equip d'arquitectes a la seva pàgina web.

El Balneari Vichy Catalan disposa de 86 habitacions i dues suites, un centre termal dotat amb aigües mineromedicinals, restaurant amb menús i servei a la carta, una capella privada, 700 metres quadrats de sales de convencions, piscina exterior, pista de pàdel, tennis taula, parc infantil, bicicletes de lloguer? Tot emmarcat en un jardí de 20.000 metres quadrats pensat per desconnectar del dia a dia.

L'Hotel Balneari Vichy Catalan compta amb habitacions individuals, dobles i triples, equipades amb còmodes mobles i elements tecnològics per al gaudi de tots els hostes. A més del benefici que ofereixen les aigües termals per a la pell i el cos, les habitacions són el millor complement per als tractaments que ofereix el Balneari Vichy Catalan.

Noves suites

Des de fa un any, l'establiment compta amb dues noves suites. Una d'elles és la Junior Suite Vichy d'Or, una habitació exclusiva de 30 metres quadrats amb les millors vistes del balneari. Disposa de llit de matrimoni, climatització individual i una àmplia terrassa amb jacuzzi. L'altre és la Suite Dr. Furest, una habitació amb encant de 45 metres quadrat. Disposa de llit de matrimoni, climatització individual, una àmplia terrassa amb jacuzzi i bany complet amb dutxa hidromassatge. Les dues suites estan equipades amb servei gratuït de cafetera amb infusions i solubles, TV digital de 42 polsades, minibar, caixa forta sense càrrec i detall de benvinguda.