Tenir un segon habitatge on passar part de les vacances o utilitzar-lo per a escapades de cap de setmana és el somni de molts. Però no sempre és avantatjós tenir un apartament, de vegades és costos i gairebé mai s'aprofita tot el que es voldria. En moltes ocasions aquesta altra casa es converteix en una càrrega difícil de mantenir. I és que la crisi de l'última dècada no ha deixat ningú indemne i ha obligat molta gent a vendre l'immoble per no poder-lo mantenir.

La solució més factible per intentar mantenir la casa de vacances consisteix a treure-li algun ingrés llogant-la durant aquells períodes en què es troba buida. Encara que això, lògicament, implica treball i preocupacions.

Per començar, cal saber donar-li promoció, anunciar-ho en els mitjans adequats i invertir una mica de diners perquè funcioni, després s'haurà d'estar molt atent davant les trucades i contactes que vagin sorgint interessats en l'immoble, contestant a tots perquè es pugui escollir el més convenient.

I aquesta és, principalment, la gran preocupació, l'elecció de l'inquilí adequat, ja que és molt difícil trobar algú que sàpiga tenir cura de l'habitatge, que respecti els temps de permanència i, sobretot, que sigui bon pagador. Pocs són els que aporten la tranquil·litat de trobar el pis o la casa en perfectes condicions quan ha acabat el seu període. Però això pot solucionar-se si s'estableix contacte amb una agència especialitzada en la gestió d'apartaments turístics. Es pot deixar l'habitatge en algunes de les immobiliàries que hi ha a Girona, i sobretot a la Costa Brava, les quals compten amb una àmplia experiència dins el sector del lloguer turístic.