La província de Girona s'ha convertit en una autèntica destinació turística per a la pràctica de golf. La demarcació és una gran receptora de jugadors d'altres províncies, comunitats autònomes i països que venen a Girona a jugar a golf. La gran qualitat dels camps i dels clubs que hi ha a la regió permeten que la província gironina sigui reconeguda com una gran i perfecta destinació turística. Així ho asseguren des de la Federació Catalana de Golf.

El turisme de golf és un dels productes turístics amb major projecció, tradició i oferta dins el panorama del turisme esportiu a Espanya, tant pels seus efectes directes en els ingressos turístics com per la contribució que aquest tipus de turisme aporta al desenvolupament del turisme de qualitat i la diversificació i desestacionalització de l'oferta turística.

En els últims anys, la pràctica del golf s'ha popularitzat considerablement. Però hi ha una cosa que creix encara més: els jugadors que viatgen a la recerca d'experiències de golf. Això dona lloc al desenvolupament d'un nou i atractiu sector turístic dedicat a crear, vendre i operar viatges de plaer orientats al golf.

Segons un informe de Turespaña, la temporada alta del turisme de golf a Espanya és el març, l'abril i l'octubre, que és molt diferent de la temporada alta tradicional del producte «sol i platja». La majoria de turistes de golf s'allotgen en hotels (45%) i apartaments (17%), i un 12%, en segones residències comprades a Espanya. Cal destacar així mateix l'alt interès del turista de golf a realitzar un altre tipus d'activitats durant la seva estada, sobretot gaudir d'una bona gastronomia. Aquesta, juntament amb fer compres i realitzar excursions, són les principals activitats.

Els golfistes que visiten Espanya per jugar a golf són molt aficionats donada la seva elevada freqüència de joc (una mitjana de 8 dies al mes al seu país de residència). Més del 80% dels enquestats són membres d'un club de golf i busquen jugar en almenys 3 camps diferents quan viatgen a l'estranger i amb una mitjana de gairebé 6 «sortides» (sortides al camp) per viatge.

El golfista que ve a Espanya a jugar viatja principalment amb amics o amb la seva parella. Destaca un perfil masculí i de mitjana edat (el 46% tenen entre 46 i 60 anys). La majoria tenen estudis universitaris i la seva estada és de més d'una setmana (9 dies de mitjana) aproximadament. La majoria contacta directament amb el club de golf, de manera que els operadors turístics tenen un control limitat sobre la distribució en aquest sector.

L'informe també detalla que els golfistes que venen aquí coneixen els camps a través de recomanacions d'amics o familiars. El clima és el principal motiu a l'hora d'escollir Espanya, a més del seu fàcil accés i l'atractiu de la zona. L'hospitalitat i l'entorn natural són els aspectes més valorats pels golfistes a Espanya.

El turisme de golf podria convertir-se en un dels sectors més importants del turisme receptiu espanyol aprofitant el posicionament com a líder a nivell mundial i la fidelitat del turista a Espanya.