L'Ajuntament de Palafrugell estudia tallar el servei de clavegueram del xalet Golfet per no haver demanat la llicència de primera ocupació. Aquesta és la mesura que va anunciar ahir el regidor d'Urbanisme, Jaume Palahí, després d'una reunió amb els tècnics municipals. Pel que fa a la promotora, desmenteixen les acusacions i destaquen que han sol·licitat tots els permisos, llicències i han atès tots els requeriments .

L'habitatge de luxe, de 700 metres quadrats, es troba al capdamunt del penya-segat que dona a la cala Golfet del municipi. Les obres van acabar el maig del 2017 amb dos contenciosos administratius contra l'Ajuntament. El primer el va presentar la plataforma ciutadana Salvem el Golfet, que denunciava una vintena d'irregularitats, i el segon, el Departament d'Urbanisme, ambdós contra les llicències atorgades al xalet.

Segons el regidor, l'Ajuntament està valorant jurídicament «tancar la xarxa de clavegueram» del xalet i en cas que no sigui possible «imposar una sanció econòmica». La proposta va sorgir en una reunió que va celebrar el consistori dilluns per tractar la connexió a la xarxa sense llicència. La promotora apunta que ha demanat la llicència de clavegueram al consistori fins a tres vegades sense rebre resposta, la darrera el 24 de desembre.

Les actuacions per a la connexió a la xarxa de sanejament, explica Palahí, es van fer sense sol·licitud. Més tard, segons el regidor, la promotora va demanar els permisos i va ser llavors quan el consistori va imposar dos condicionants pel que fa a regularitzar el clavegueram.

El primer requisit era assegurar el talús de roca natural de la finca que dona al carrer Castellets després d'una actuació sense llicència en què es va perforar el terreny.

El segon era referent a la millora del mateix carrer on l'habitatge es va connectar a la xarxa municipal. Pel que fa al darrer requisit, la promotora Casa Calella SL es va negar a executar les obres de millora i l'Ajuntament va adquirir-les de manera subsidiària.

El cost del projecte que fa l'Ajuntament de manera subsidiària és de 90.000 euros, dels quals 60.000 han estat avalats pels promotors; en aquest sentit, el consistori reclama a la promotora els 30.000 restants. Precisament al març continuarà el judici per la denúncia d'Urbanisme per presumptes delictes contra l'ordenament del territori després de la demanda de Salvem el Golfet contra les llicències atorgades per l’Ajuntament al propietari del Xalet.

Per altra banda, la promotora assenyala que tenen confiança en la justícia. A més, destaquen que han sol·licitat tots els permisos, llicències i han atès tots els requeriments de l’Ajuntament, inclòs els relatius als murs de contenció i tancament de la parcel·la, per facilitar les properes obres del Camí de Ronda.