L'Associació de restaurants la Badia-el Plat Blau s'adhereix a la certificació de la marca de garantia Gamba de Palamós. La decisió es va comunicar dimecres a l'Espai del Peix de Palamós durant l'acte anual que fa l'Ajuntament per promocionar el certificat de qualitat. Les empreses de Palamós, Calonge-Sant Antoni i Vall-llobrega s'uniran al llarg del 2019.

«És una acció que fa molts anys que perseguim, ja que són els establiments que fan el menú de la gamba», va apuntar el Patró Major de la Confraria de Pescadors de Palamós, Antoni Albalat. «L'objectiu és que tots els restaurants que l'utilitzen, s'uneixin».

A més, l'acte de la Comissió Reguladora de la marca -formada per l'Ajuntament i la Confraria del municipi- va lliurar dimecres les certificacions a les quatre empreses que es van adherir el 2018.

Dels quatre nous certificats hi ha l'empresa de transformació Can Bech, de Palafrugell, l'empresa Bomba Peixaters, de Palamós, el restaurant La Sala de l'Isaac, de Llofriu, i el restaurant Eth Bistro, de Vielha. El darrer és el primer establiment que obté el certificat a la província de Lleida i on es pot degustar l'autèntica gamba de Palamós.