Els Agents Rurals de Girona i Baix Empordà han denunciat cinc motoristes que circulaven per unes pistes forestals de Santa Cristina d'Aro que estan tancades i on no es permet el trànsit rodat.

El motiu és que en aquesta zona les pistes estan clausurades per protegir la cria d'un tipus d'ocell, l'àliga cuabarrada, que es troba a la zona del paratge del Mas Llaurador- Riera del Vilar, a Santa Cristina d'Aro.

Segons van informar els Agents Rurals a través de Twitter, els agents que vetllen pel medi ambient a banda de denunciar els motoristes també van intervenir-los. Aquestes actuacions contra motoristes que circulen vulnerant les normatives són una de les més habituals en entorns naturals.

Segons informava la Cadena Ser aquesta setmana, durant l'any passat els agents van aixecar 130 actes contra motoristes al bosc, ja sigui perquè no tenen papers, perquè circulen per zones prohibides o perquè estan destrossant el bosc.

Els problemes per la presència d'aquests vehicles de dues rodes motoritzats es focalitzen a les Gavarres, l'Alta Garrotxa, el Montgrí i el Montseny.

I aquells que més són denunciats són estrangers que venen a la província de Girona atrets per la natura i els paquet que els ofereixen per anar per pistes forestals amb les seves motos.