The wilder company

El Parc del Migdia acull aquest dissabte 15 de juliol, a les 20.30h, una nova sessió del cicle Notes al Parc, amb l´actuació del grup The Wilder Company. La banda gironina gira el seu primer treball on trobem des de rock amb aire dels setanta, folk, country, i fins i tot un punt de pop. Prèviament, a les 11.30 del matí, actuaran al parc Metropolitan Clarinet Quartet.

Michel camilo & tomatito

DVells coneguts del festival, Michel Camilo (Santo Domingo, 1954), pianista de tècnica extraordinària en el terreny del jazz llatí, i Tomatito (Almería, 1958), un dels millors guitarristes flamencs que hi ha al planeta, tornen a Sant Feliu de Guíxols amb la seva tercera entrega conjunta: Spain Forever. El festival tindrà lloc a l'Espai Port, el dissabte 15 de juliol a les 22:30. Entrades a partir de 28€.

Els bolets neolítics

Les excavacions arqueològiques realitzades a la Draga han permès la recuperació de diferents tipus de bolets. Els últims estudis permeten interpretar que el consum de bolets podria estar destinat a l´ús com a esca per a encendre el foc. En aquesta visita, es realitzarà una demostració d'encesa de foc emprant el mètode utilitzat a la Draga. La visita serà gratuïta. Tindrà lloc el dissabte 15 de juliol a les 20.30h al Parc Neolític La Daga de Banyoles.

El circ omple els carrers de la bisbal

La Bisbal d'Empordà tornarà a situar-se al mapa del món del circ amb la 22a edició de la Fira del Circ al carrer, que se celebrarà entre aquest divendres i diumenge. El certamen ha programat 65 espectacles de la mà d'una quarantena de companyies (la majoria catalanes) i es marca com a objectiu continuar creixent. Com en anteriors edicions, aquest certamen proposa als visitants descobrir un ampli ventall de disciplines, entre les quals destaquen circ contemporani, cabaret, trapezi, clown, espectacles aèria, diàbolo o malabars. El parc 8 de març acollirà aquesta nit, a partir de les 22.30 h, l´espectacle inaugural de la fira, que anirà a càrrec de la companyia francesa La Rotative (imatge). Un espectacle amb una roda de metall suspesa a deu metres del terra. Una carrera contra el temps mostrat pel moviment circular de la roda.

El viatge al jazz més clàssic

El pianista Francesc Gener i el saxofonista Ramon Alsina, encapçalant La Selva Big Band, proposen aquest dissabte a Palamós un concert de jazz i swing. El repertori del concert girarà al voltant dels clàssics dels anys 30 als 50, que portaven l'orquestra de Duke Ellington i l'orquestra de Count Basie. El concert tindrà lloc al Teatre La Gorga (Palamós), el dissabte 15 de juliol a les 20.30h. El preu de les entrades a taquilla és de 10€. «Xarivari»

Teatre Mòbil proposa aquest dilluns un espectacle còmic i a la vegada màgic i sorprenent. Les seves petites històries són una barreja de número de pallassos i de conte fantàstic. Cinc històries en què el vincle que existeix entre elles són els dos actors que interpreten diferents personatges. L'espectacle tindrà lloc a la Plaça del Pallol (Girona) el dilluns 17 de juliol a les 19h. L'entrada és gratuïta.

Passenger a cap roig

Després de la seva gira del 2015 amb totes les entrades esgotades (sold out), el cantautor britànic Mike Rosenberg (conegut com a Passenger) torna aquest dissabte al festival de Cap Roig (Calella de Palafurgell) per presentar-hi nova del seu disc Young as the Morning, Old as the Sea, el vuitè de la seva carrera. El concert tindrà lloc el dissabte 15 de juliol a les 22h. Entrades a partir de 60€. Més informació.El barri jueu

Itinerari guiat que recorre els carrers del call de Girona i el Museu d'Història dels Jueus. Durant l'explicació es coneixeran elements concrets de les vides de personatges de la comunitat hebraica medieval i l'evolució urbana del call jueu de Girona fins a l'expulsió de 1492. La visita tindrà lloc el diumenge 16 de juliol al Museu d'Història dels Jueus a les 11h. Entrades de 3€ a 6€.

François Lazarevitch

Per commemorar el 250 anys del traspàs de Georg Philip Telemann, François Lazarevitch revisarà aquest diumenge, en el marc del festival Nits de Clàssica de Girona, la intensitat del catàleg d´emocions humanes de les Fantasies, una de les obres més representatives del compositor. El concert tindrà lloc al Claustre de Sant Pere de Galligants el diumenge 16 de juliol, a les 20h. Preu de l'endrada és de 12€.