Conegut per tenir el patrimoni submarí més important del Mediterrani Occidental, el municipi de Torroella de Montgrí i l'Estartit compten amb un espectacular entorn on submergir-se. Paratges naturals amb milers d'anys d'història i fins a una àmplia oferta d'activitats, gastronomia, comerços, cultura i lleure.

Submergeix-te a la natura

Descobreix el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter; cales, platges, penya-segats i paratges protegits de gran valor biològic. Allà s'hi poden trobar 38 hàbitats naturals, 17 d'interès comunitari europeu i 4 de prioritaris per la seva conservació.

Entre el Montgrí i les Illes Medes s'han comptabilitzat al voltant d'unes 189 espècies d'aus, d'entre les quals destaquen les aus marines i alguns ocells rapinyaires, així com els ocells rupícoles i d'aiguamoll.

Mar, riu i muntanya, tres paisatges s'uneixen en un únic Parc Natural, coronat pel Castell de Montgrí, emblema del territori construït entre el 1294 i el 1301 per ordre del rei Jaume II.

La singularitat del territori, així com el seu alt valor biològic i la riquesa en fauna i flora, han convertit aquest espai natural protegit en la representació perfecta del paisatge mediterrani.

Submergeix-te a la cultura

Endinsa't en propostes de totes les arts; museus, galeries d'art, sales d'exposicions, fires i festes i una important tradició musical que inclou el prestigiós Festival de Música de Torroella (que finalitza aquest cap de setmana). També hi ha el Museu de la Mediterrània que preserva i difon el patrimoni i les tradicions de la localitat.

El pols cultural del municipi és rítmic i variat. Art, música i patrimoni fan que sigui una de les destinacions culturals més importants de Catalunya, on la música hi juga un paper protagonista. I és que, Torroella i l'Estartit són terres de pintors, escultors, escriptors i músics.

Submergeix-te a la gastronomia

Fer una immersió en un mar de productes gastronòmics de qualitat i produïts a casa, és el que t'ofereix Torroella i l'Estartit. Durant tot l'any el municipi s'omple de mercats, fires i jornades gastronòmiques. Els mercats setmanals de llarga tradició són els dilluns a Torroella i els dijous a l'Estartit.

A més, el visitant pot fer un tast als més de 80 bars i restaurants que proposen una gastronomia casolana i creativa, marcada per la riquesa hortofructícola de la plana i la gran varietat de peix i marisc del litoral.

La tradició gastronòmica de l'indret ofereix l'oportunitat de comprar i degustar una àmplia gamma de productes de la terra: pomes, préssecs, arròs, verdures, xais, pollastres, ànecs, peix?

Submergeix-te a les activitats

Endinsa't en una variada proposta de turisme actiu com senderisme, cicloturisme i BTT amb 17 itineraris diferents pel Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, i una gran varietat d'activitats nàutiques com el caiac, el kitesurf, windsurf i la vela, de la mà de més de 60 empreses d'activitats.

Entre les activitats nàutiques més destacades hi trobaràs les que es dediquen al busseig, l'snorkel, les excursions marítimes i el lloguer d'embarcacions i de caiacs.

Les visites guiades, el tennis, el volei platja o l'escalada, són només algunes de les propostes d'esport i lleure que acaben completant l'oferta turística del municipi de manera que hi ha opcions per a tots els gustos i per a totes les edats.

Submergeix-te a les Illes Medes

Situat només a una milla endins davant la platja de l'Estartit, l'arxipèlag de les illes Medes forma part del Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter. Aquest arxipèlag, compta amb set illots i té una extensió aproximada de 23 hectàrees.

Les illes Medes són actualment una de les reserves de flora i fauna marina més importants de la Mediterrània occidental, així com un dels destins més apreciats en el món del submarinisme. Vint anys de protecció han fet possible una recuperació espectacular de la riquesa del seu fons marí, tant del medi aquàtic com del medi terrestre.

Diferents empreses d'activitats proposen atractius viatges amb els seus vaixells amb fons de vidre al voltant de les illes així com per la costa del Montgrí, també d'impactant bellesa. Les propostes d'activitats nàutiques i subaquàtiques són variades i sempre respectuoses amb les normatives que han fet possible la preservació d'aquest espai natural.