Tot i que el model de dona d'avui en dia que ens ofereixen les grans produccions nord-americanes com Sexo en Nueva York o Bridget Jones s'allunyen lamentablement i en extrem de la pura i dura realitat, el cert és que no són pocs els cineastes (més aviat hauríem de dir les cineastes) que perseveren en oferir un perfil més realista i polièdric. Aquest és sens dubte el cas de la cineasta francesa Justine Triet, que amb només dos títols a l'esquena ja ha presentat unes credencials que ja els agradaria a molts pseudo intèrprets d'aquesta citada realitat.

Si amb La batalla de Solférino (2013) Triet ja ens presentava les dificultats amb què havia de bregar una periodista televisiva el dia que havia de donar cobertura a les eleccions presidencials franceses, amb Los casos de Victoria torna a presentar-nos un altre personatge femení que s'ha de bellugar en el seu dia a dia tot intentant conciliar una vida laboral i familiar regnada per un caos constant.

Victoria, mare de dos fills i amb un exmarit que es dedica a ventilar per la web les males relacions conjugals que tingueren en el seu moment, ha de fer front també a l'estrany cas que el seu amic Vincent li demana defensar: un intent d'assassinat per part d'aquest a la seva xicota i del qual l'únic testimoni n'és un gos dàlmata. Per acabar-ho d'adobar, en Sam, extraficant de drogues al qual va defensar una vegada, s'ha instal·lat a casa seva tot oferint la seva poca experiència per ajudar-la a la feina o tenir cura dels nens, un fet que només fa que embolicar encara més la troca. La Victòria, doncs, haurà d'anar trampejant amb la feina, els nens, els amics i els amants per a intentar posar una mica d'ordre en aquest caos total.

Nominada a cinc premis César i amb un notable èxit de públic a la taquilla francesa, Los casos de Vitoria compta amb l'actriu belga Virginie Efira com a autèntic pal de paller del relat. Tot i que força desconeguda a les nostres contrades, interpretacions com aquesta o la que oferirà en el nou film de Paul Verhoeven segur que la consoliden com una de les actrius europees del moment. La resta del repartiment el comformen Laure Calamy, Vincent Lacoste i Emmanuelle Lanfray.