Fomentar una alimentació sana a través del consum de productes locals propis de la tardor, aquest és l'objectiu de la campanya «Productes de tardor al mercat». Una iniciativa que ha posat en marxa l'Ajuntament i l'Associació del Mercat Municipal de Palamós per tal de posar en valor la funció del mercat municipal promocionant la qualitat dels seus productes de proximitat, frescos i de temporada.

Descomptes de productes de tardor, un sorteig i un concurs de receptes són algunes de les activitats que s'inclouen dins el programa de la campanya, la qual va arrencar el passat 28 d'octubre i s'estendrà fins al dissabte 2 de desembre.

Les parades del mercat ofereixen aquests dies als seus clients productes de temporada de tardor amb descomptes. L'oferta s'estén a productes com ara fruites i verdures, pa, pesca salada, carnisseria, xarcuteria, peix i marisc, entre d'altres. Els clients del mercat també opten a guanyar un lot amb vals de compra al mercat municipal. Totes les persones que comprin al mercat municipal rebran una butlleta per participar en el sorteig d'una panera.

També es pot participar al concurs de receptes amb productes de tardor, organitzat dins del marc de la campanya. Per participar-hi només s'ha d'escriure una recepta que promocioni la cuina local amb productes de tardor de Catalunya. A la recepta hi ha de constar el nom i cognoms de la persona participant, un telèfon de contacte, el nom del plat, els ingredients -especificant els productes de tardor- i la preparació del plat. La recepta s'ha de lliurar a través de les parades i bústies de recollida del mercat municipal de Palamós.

Un jurat de cuiners experts seleccionarà les tres millors receptes i lliuraran el premi al guanyador. A més, les receptes guanyadores es cuinaran al Mercat Municipal de Palamós.

Aquestes accions reben el cofinançament de la Diputació de Girona en el marc dels projectes de dinamització de la Xarxa de Mercats Sedentaris de Girona a la qual l'Ajuntament de Palamós està adherit.