El festival NEU! torna amb nou format · Girona / Salt

El NEU! Festival no internacional de música i altres arts arriba a la seva quarta edició. Mantenint l’esperit original, aquest any la música segueix sent l’epicentre, però es reparteix en tres jornades. La primera serà aquest divendres a les 11 de la nit a la Sala Yeah de Girona, amb l’actuació del grup Véase pag. 57. El dissabte es festival es trasllada a La Mirona. Com cada any, amb la intenció de reconvertir la sala en un lloc especial, diferent i sorprenent: recreant un festival d’estiu a ple hivern i en interior. Amb la participació d’il·lustradors, fira de vinils, caravana de menjars, mercat d’artistes... i les actuacions de Núria Graham, Mazoni, Miau Miau, Mourn (a la imatge) o Holly Bouncer. Tot plegat, a partir de 2/4 de 7 de la tarda. Finalment, diumenge, Miguel Noguera clourà el festival a La Planeta de Girona, a les 6 de la tarda, amb l’explosiu espectacle humorístic Ultrashow.

Arriben els dinosaures · Girona

Palau de Fires · Dissabte 20 i diumenge 21

Recreacions de diplodocus, tiranosaures Rex, branquiosaures, triceratops i també alguns homes de neandertals en escenes de la vida quotidiana figuren entre els convidats de la sorprenent Dino Expo XXL, que durant aquest cap de setmana (dissabte i diumenge) es podrà visitar al Palau de Fires de Girona.

Fira de l'oli i l'olivera · Espolla

Diversos espais · Dissabte 20 i diumenge 21

El municipi d’Espolla celebra aquest cap de setmana la 22a edició de la Fira de l’Oli i l’Olivera. Un esdeveniment que, a més de descobrir als visitants, els secrets de la producció de l’oli, oferint també la possibilitat de comprar productes locals, proposa també activitats paral·leles com visites guiades, teatre o música en directe.

Xics'n'Roll - The Beatles · Salt

La Mirona · Diumenge 21

Abbey Road, la banda de tribut a The Beatles, proposa aquest diumenge a la sala La Mirona un espectacle per descobrir als més petits els grans clàssics del quartet de Liverpool. Un concert que forma part del Xics’n’roll, un programa de concerts de grups tribut que adapten les seves presentacions al format familiar.

La princesa Bleda · Blanes

Teatre de Blanes · Diumenge 21

La Princesa Bleda ha perdut el seu tresor. Avui, que ha vingut tanta gent a veure-la, i no els el pot mostrar. Amb la il.lusió que li feia! Ep: l'ha perdut... o li han pres ? Potser li ha robat el gripau blau ? Ja se sap que els prínceps tenen els dits llargs! La Princesa Bleda emprèn un viatge per recuperar el seu tresor.

«Màtria» de Carla Rovira · Girona

Sala La Planeta · Divendres 19 i dissabte 20

Un viatge artístic al voltant de la memòria i l’oblit. A través de la carta d’Enrique Isart Alonso -familiar de Carla Rovira-, afusellat pel franquisme el 14 d’agost del 1939 a Cartagena, la directora i performer reconstrueix la memòria de la seva família a través de la veu de les eternes oblidades: les dones. Un crit per denunciar l’oblit.

«Revisiting Bowie» · Banyoles

Auditori de l’Ateneu · Dissabte 20

Revisiting Bowie celebra una de les majors icones de la cultura pop, David Bowie, tot revisant el seu univers musical. Bowie va ser capaç d’unir música, teatre, dansa i disseny en una filosofia que va més enllà de l’estètica. Artista únic i innovador, segueix essent, dos anys després de la seva mort, una font d’inspiració per a multitud de creadors.

La Bella Dorment» · Girona

Auditori de Girona · Dissabte 20

La Bella Dorment, una obra mestra del ballet, arriba a Girona de la mà de la brillant i prestigiosa companyia Russian Classical Ballet. L'espectacle comptarà amb un meravellós elenc d’estrelles del ballet rus, que donen cos a aquesta companyia liderada per Evgeniya Bespalova, Aurora i Denis Karakashev i el Príncep Désiré.

Regina Chernychko · Olot

Teatre Principal · Dissabte 20

Regina Chernychko (Kharkiv, Ucraïna, 1986) és la guanyadora de la 60a edició del prestigiós Concurs Internacional de Música Maria Canals. A Olot interpretarà, entre d’altres, sonates per a piano compostes pel pare Antoni Soler. Chernychko ha guanyat altres reconeguts premis internacionals i ha tocat en algunes de les sales més importants d’Europa.