'Bas de màgia' és l'app interactiva que ha posat en marxa la Vall d'en Bas per donar a conèixer les tradicions, el patrimoni i els productes locals de la zona. L'aplicació per a mòbils està pensada per a un públic familiar i per a grups escolars que visitin el poble. L'usuari s'ha de descarregar l'aplicació del mòbil on trobarà personatges màgics que l'animaran a resoldre enigmes, seguir pistes i passejar-se per llocs d'interès. A través del joc, es plantegen set itineraris diferents a cadascun dels pobles que formen part de la Vall d'en Bas. Cada ruta gira al voltant d'un tema, des dels pagesos de remença, passant pels bandolers o la vida a pagès, entre d'altres. Es tracta d'una iniciativa que ha comptat amb el suport de l'Associació de Turisme i Comerç del municipi i l'ajuda econòmica de la Diputació de Girona.

Per poder participar-hi, primer de tot cal descarregar-se l'app AdventurIQ al mòbil o tablet, escollir l'aventura de 'Bas de màgia' i triar un dels set itineraris. N'hi ha un per cada poble que forma part de la Vall d'en Bas. Cada ruta té un personatge màgic que explica una història i planteja enigmes, rutes i llocs a trobar. Cada cop que el jugador resolgui la prova, serà recompensat amb nova informació. Al finalitzar la ruta tindrà premis i recompenses, com ara descompte als comerços i a les activitats que es fan a la Vall.

A banda del públic familiar, aquesta eina també està pensada per a grups escolars que visitin la zona. Així, es treballen diverses competències transversals, com el treball en equip i el pensament analític, i instrumentals, com l´orientació o la comprensió oral, entre altres. Del que es tracta és d'acostar la cultura i tradicions de la Vall d'en Bas d'una forma entretinguda. El material d´usuari de ´Bas de màgia´ inclou també un manual d´ús per a professors on s´explica l´aprenentatge, competències i dinàmiques de joc.

La presentació de l'app 'Bas de màgia' s'ha fet aquest divendres a La Pinya amb la presència de l'alcalde del municipi, Lluís Amat, acompanyat de la tècnica de promoció econòmica, Maria Aulinas, i la presidenta de l'Associació de Turisme i Comerç de la Vall d'en Bas, Pilar Aiguaella. També hi ha assistit el responsable de l'empresa Internatura, Rafael de Villasante.