Any rere any, en aquesta mateixa pàgina, ens encarreguem de facilitar la tasca de regalar tecnologia a pares, mares, fills i nets. I ho fem a través d´informacions com aquesta en la qual proposem productes tecnològics per a tots els gustos que, després d´haver passat per les nostres mans, s´han guanyat el seu lloc d´honor en aquest tros de cel·lulosa premsada. Però aquest any, amb motiu del Dia del Pare, ens hem proposat que aquestes idees tecnològiques siguin un excel·lent regal per al pare i el millor dels regals per a aquelles mares que diàriament afeixuguen en solitari amb les tasques domèstiques. I és que, benvolguts pares, per posar una rentadora no fa falta ser enginyer aeroespacial ni haver acabat la carrera de ciències aplicades. Només cal posar-hi ganes.

Però les mares també han de posar de la seva part. I ser valentes. Sé que el fàcil és regalar un mòbil nou. O l´últim videojoc que ha arribat a les botigues. Però, què passa si li regalem al pare un gadget tecnològic perquè ajudi a casa? Qui sap si li agrada i el fa servir...

Hi ha cinc tasques a la llar de les quals els homes fugen com un gat d´un cogombre: fregar els terres, rentar la roba, planxar, escombrar i cuinar. Fregar és un turment, ho reconec. Però aquesta mopa amb una base de vapor a pressió de Polti és la bomba. Es diu Moppy -130 €- i és una mopa ultralleugera la base de la qual genera vapor que «carrega» el drap i permet deixar els terres com una patena en qüestió de minuts. I el millor de tot és que netejar els taulells de banys i cuina és igual de ràpid i còmode. És el doble d´útil.

Planxar és possiblement la tasca més titànica que existeix per a la majoria d´homes. I la més perillosa. Quantes peces no hauran mort en passar sota una planxa en mans masculines? La Philips PerfectCare Elite Plus -450 €- és el súmmum de les planxes. Ajusta la temperatura de forma automàtica al teixit ella soleta i, a més, detecta el moviment, deixant anar pel seu compte poderoses onades de vapor que deixen la roba en perfecte estat de revista. Planxar mai ha estat tan fàcil.

Cuinar és la tasca en la qual més homes trobem. Però encara els cal preguntar-se «on és la cuina?» abans de fregir un ou. Per animar aquests últims, res com el processador d´aliments Panasonic MK-F800S -300 €-. És una gran joia per als nous cuiners. Aquest xef robòtic és realment fàcil d´utilitzar, i amb els múltiples accessoris que incorpora permet que fins i tot el més maldestre dels cuiners sembli el nou Ferran Adrià.

Escombrar és una cosa del segle passat. Fins i tot passar l´aspiradora sembla més aviat antiquat. Gairebé diria que vintage. Ara el que es porta és tenir un robot aspiradora que, controlat des del mòbil, aspiri per nosaltres. I al pare li encantarà trastejar amb el nou Neato Botvac D3 Connected -530 €- la navegació intel·ligent per làser del qual traça un mapa de tota la casa que li fa ser cada vegada més eficient. I ull al seu disseny, que està pensat per escombrar fins i tot les cantonades.

La rentadora. Així, amb majúscules: la RENTADORA. I és que quan un pensa que una cosa no pot evolucionar, arriben uns coreans i posen el teu univers potes enlaire. O almenys això vaig sentir quan vaig provar per primera vegada la nova rentadora LG TwinWash -des de 800 €-. Aquest incomparable objecte futurista per rentar la roba és, de lluny, la més impressionant rentadora que mai hem utilitzat. Té dos tambors, un de convencional -d´entre 9 i 17 kg de capacitat- i un altre més petit -de 3,5 kg- col·locat en la part inferior, que és perfecte per fer petites bugades. La unitat que vam provar tenia a més wifi, per la qual cosa es podia controlar des de la seva pròpia aplicació per al mòbil -Android o iPhone-.

Disponible també en versió renta-assecadora, ofereix un sistema de rentat amb vapor que cuida la roba més delicada, sigui de nadons o de llana. Rentat ultra ràpid en tan sols una hora, deu anys de garantia -sí, ha llegit bé- i descàrrega de programes a través de la web... L´hi asseguro: mai vaig pensar que un dels gadgets que més m´impressionarien en la meva vida seria precisament... una rentadora! I segur que aquest pare que fuig de la roba s´hi posarà per fi. Som-hi!