PEP SAU

Primer pis de la Casa de Cultura, Girona. Plaça de l´Hospital, 6. H Del 9 de març al 4 de maig. De dilluns a divendres de 9 a 20 h. Dijous 29 de març de 9 a 14 h. Festius tancat.

Descobrir mons nous dins el que ja creiem conèixer és una de les meravelles amb les que ens segueix sorprenent la fotografia. Deixar constància d´una realitat propera que desconeixem. Però, amb aquest treball, Pep Sau també rescata una veritat latent en el frenesí de l´actualitat i de les nostres vides; veritat que té dues cares: la cara d´una pèrdua de contacte amb l´entorn del qual formem part i la cara d´una certa austeritat de valors i de somnis pròpia de la vida moderna, sobrecarregada de petites mitologies amb data de caducitat.

En el paisatge d´aquest tros de la fageda amb més anomenada del nostre territori, hi retrobem el pas del temps, l´essència de qui devíem ser i també de qui podem ser. L´home que viu amb solitud i escassos recursos al bosc, fotografiat amb l´objectivitat d´un enginyer però amb innegable sensibilitat poètica, se´ns presenta com una alteritat que trobem dins la nostra mateixa essència. I és que canviar-li el nom propi a un bosc és el primer gest que convida a veure´l amb els ulls d´algú altre.