«Em sona aquest lloc, en quina pel·lícula sortia? ». Segur que més d'una vegada li ha sorgit aquesta pregunta quan visita algun lloc. Abans, les localitzacions dels films i sèries estaven més centralitzades, però en l'època actual -de l'esplendor creativa- qualsevol racó del món ha tingut una història per explicar a la petita (o gran) pantalla. La plataforma en línia ysi... revela on s'han rodat les creacions de ficció més recents. Espanya, Alemanya, Estats Units, Colòmbia... El ventall per gaudir és molt ampli. A continuació, una curiosa guia perquè el viatger conegui si la seva sèrie o pel·lícula favorita ha passat per aquí...

Colòmbia

Les dues primeres temporades de la sèrie Narcos, centrades en Pablo Escobar, es van rodar entre Bogotà i Medellín. La tercera es va traslladar fins a Cali, abans d’aterrar a Mèxic i conèixer més en profunditat el Càrtel de Juárez per a la propera estrena.

Madrid

El centre de la ciutat madrilenya ha estat escenari de nombroses pel·lícules, com El día de la bestia i Abre los ojos, o de films internacionals com El Ultimátum de Bourne. La més recent ha estat El Bar, d’Álex de la Iglesia.

Girona

Està clar que a Espanya és un dels destins preferits de l’equip de rodatge de Joc de trons (Andalusia, Catalunya, Euskadi, Navarra, Castella-la Manxa, Extremadura...). A Girona es van gravar escenes de la sisena temporada.

Garrotxa

A les Planes d’Hostoles, dins del parc natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, es desenvolupa la història autobiogràfica dirigida per Carla Simón, Estiu 1993.

Sevilla

Triana, la Catedral, Macarena o la Torre del Oro són alguns escenaris de La Peste, que narra l’epidèmia que va devastar la ciutat, especialment al segle XVII. La propera localitat de Coria també té el seu protagonisme.

Illa de Sheppey

A l’estuari del riu Tàmesi i a 74 quilòmetres de Londres hi ha l’illa de Sheppey, que s’ha fet coneguda aquest any gràcies a ser el plató de The End of the F *** ing World.

Alburquerque (Estats Units)

La ciutat de l’estat de Nou Mèxic es va fer internacional gràcies a Breaking Bad. De fet, la casa dels White és una destinació turística. En l’actualitat ha pres el relleu l’spin-off Better call Saul.

Nova York

La Gran Poma pot presumir de ser l’amfitriona de grans produccions, tant de cinema com de sèries. Jessica Jones, Mr Robot, Daredevil o Master of None són les últimes a apuntar-se al carro.